Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa ne opravdava pritvor

Branitelji pušteni da se brane sa slobode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon glavne rasprave u suđenju pakračkim braniteljima za ratni zločin iz 1991. Vijeće Županijskog suda u Požegi odlučilo je drugooptuženog Davora Šimića i trećeoptuženog Pavla Vancaša pustiti iz pritvora, potvrdila je glasnogovornica suda Đurđica Trgovčić.

Vijeće je, objasnila je Trgovčić, našlo da za njih dvojicu više nema osobito teških okolnosti djela koje bi opravdavale da se i dalje zadrže u pritvoru, osobito kad je danas saslušan jedan od ključnih svjedoka. Za ostalu četvoricu optuženika Damira Kufnera, Tomicu Poleta, Željka Tutića i Antuna Ivezića Vijeće je zaključilo da ostaju razlozi za pritvorom.

Pročitajte i ovo Vodostaj rijeke Une Snimke iz zraka Pogledajte novi sustav koji je prvi put obranio Hrvatsku Kostajnicu od poplave Dalibor Bišćan, Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice barijera Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice o uspješnoj obrani: "Inače bismo znali bdjeti noćima i graditi branu"

Danas je saslušan svjedok Branko Stanković iz sela Kipa, jedan od preživjelih zatočenika u Ribnjaku pokraj Marina Sela. Stanković je potvrdio da su hrvatski vojnici sredinom studenog 1991. iz sela Kipa odvodili mještane srpske nacionalnosti. Svjedok je naveo kako nije poznavao niti prepoznao nijednog od nekoliko vojnika koji su ga mučili niti im zna imena ili nadimke.

Za desetodnevna zatočeništva na Ribnjacima vidio je, kako tvrdi, tri mrtve osobe: uz Miju Danojevića i Peru Novkovića te mlađeg muškarca koji mu nije bio poznat. Potonju dvojicu on je morao i pokopati.

Suđenje pakračkim braniteljima pripadnicima voda Vojne policije nastavlja se 14. i 15. siječnja na sudu u Osijeku gdje će videovezom biti saslušana Milka Bunčić koja živi u Srbiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene