Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetski dan braka

Bračni parovi razgovaraju tek 13 minuta dnevno!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim Valentinova, danas se obilježava i Svjetski dan braka. Sasvim slučajno se poklopilo s Danom zaljubljenih, jer se dan braka slavi druge nedjelje u veljači.

Crkva naglašava kako u današnjem vremenu kada je sve više razvoda, važno je govoriti o braku te pomoći bračnim parovima u njihovu odnosu. Kažu da bračni parovi prosječno razgovaraju samo 13 minuta na dan. Mnogi sugrađani koje smo pitali nisu znali da je danas Svjetski dan braka. Znali su da je Valentinovo. 'Ne znam. Nekad sam nešto čuo, ali sam 100 posto zaboravio jer kod mene je sve u redu i sve štima, pa ne razmišljam toliko o nekim stvarima', rekao nam je jedan stariji Zagrepčanin.

Pročitajte i ovo Srcolika šuma - 1 trebala mu desetljeća Nevjerojatna priča! Nakon smrti supruge na poseban način odao počast njihovoj ljubavi Slika nije dostupna Stiže Valentinovo Uspješan brak u tri riječi!

Razgovaraju u prosjeku 13 minuta dnevno

Dan koji se tek drugu godinu kod nas obilježava očito nije postao još popularan. 'Ovo je prigoda da o njemu pozitivno progovorimo i iznesemo pozitivne primjere koji će biti poticaj mladima da uđu brak, a onima koji već imaju duži bračni staž da vide da se prepoznaje taj njihov bračni život', kaže dr. Petar Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK za obitelj. U vrijeme kada je sve više razvoda, Crkva pokušava naglasiti važnost braka i vezu partnera, koja je po njima neraskidiva. 'Samo 13 minuta dnevno bračni parovi razgovaraju. Pokušajmo malo više povećat tu minutažu, a onda kad to i činimo da to vrijeme bude kvalitetno', poručuje Hodžić.

Nije bitno materijalno darivanje

Za razliku od Valentinova, koje sve više naginje konzumerizmu, iz Crkve naglašavaju kako se Dan braka ne treba obilježavati materijalnim darivanjem. 'Lijepo je da meni moj suprug pokloni i materijalno, jednu ružu ili bilo što drugo. Međutim, prvenstveno, ona temeljna vrednota je ta da smo jedan drugome kao partneri i osobe sami darovi', smatra Jadranka Ažić, voditeljica Hrvatske bračne zajednice. No, Crkva je ipak nešto poklonila - knjižicu '101 romantična ideja' koja savjetuje na koje sve načine parovi mogu popraviti svoj odnos i pritom biti što romantičniji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene