Da Božo Petrov ima krivo popunjenu imovinsku karticu, uočilo je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Potpredsjednik je Sabora, a u kartici piše da je zastupnik s plaćom od 15.361 kunu neto, no njegova plaća dosta je veća.

Galerija


Kao potpredsjednik Sabora prima oko 19.900 kuna neto osnovne plaće, a s dodacima taj iznos doseže 22.300 kuna neto, potvrdio nam je sam Petrov i poručio da će podatke odmah ispraviti te da je došlo do nenamjerne pogreške, zbog promjena funkcija u Saboru. Sve provjerava i Povjerenstvo.

Vezani članci Crobarometar: Podrška radu Predsjednice (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Problemi u izbornoj godini: Topi se potpora Predsjednici, za svoj rad više nema potporu većine građana Božo Petrov (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Povjerenstvo opomenulo Petrova jer je narušio vjerodostojnost u obnašanje vlasti; Petrov negira sukob interesa

"Povjerenstvo će napraviti redovitu provjeru nad karticom dužnosnika Bože Petrova i podatke koje je on tamo naveo će usporediti s podacima iz Porezne uprave i drugih državnih tijela te ukoliko utvrdi nesklad pozvat će dužnosnika da se o istom neskladu očituje i ovisno o dužnosnikovom očitovanju donijet će odluku o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv dužnosnika", rekla je Martina Jurišić iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr