Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon mise primio premijera Oreškovića s obitelji u sakristiji

KARDINALOVA PORUKA 'Ljubav jedina spašava čovjeka i čovječanstvo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kardinal Josip Bozanić istaknuo je da Crkva s Cvjetnicom započinje najsvetiji tjedan crkvene godine, Veliki tjedan ususret Uskrsu.

Na Cvjetnicu, spomen muke Gospodnje i Kristova slavna ulaska u Jeruzalem u zagrebačkoj prvostolnici u nedjelju je održano svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić poručivši vjernicima da upru pogled na raspetog Isusa koji s križa oprašta i oslobađa i čije je prijestolje Božja ljubav koja jedina spašava čovjeka i čovječanstvo.

Pročitajte i ovo Riba - 3 Loša vremenska prognoza Hoće li biti svježe ribe za blagdane? Prodavači upozoravaju: "Zadnji dan je velika gužva i dignu se cijene, valja kupiti ranije" Ilustracija riba Jedinstveni dan u Katoličkoj crkvi Veliki je petak: Znate li zašto danas nema mise i zašto se posti?

Svečano euharistijsko slavlje počelo je procesijom ispred katedrale i blagoslovom maslinovih i palminih grana, a nakon završetka misnog slavlja, kardinal Bozanić susreo se u sakristiji katedrale s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Tihomirom Oreškovićem i njegovom obitelji koji su nazočili svečanom euharistijskom slavlju.

Nakon otpjevane Muke, kardinal Bozanić u propovijedi je istaknuo da Crkva s Cvjetnicom započinje najsvetiji tjedan crkvene godine, Veliki tjedan ususret Uskrsu.

Taj tjedan, nastavio je, završava Uskrsnućem kojeg nema bez križa. Križ je put prema Uskrsu. Križ je prijestolje Božjega milosrđa – istaknuo je kardinal, pozvavši vjernike da u trenucima muke, poteškoća i grešnosti upru pogled na križ, jer Isus s križa oprašta i oslobađa.

"Uprimo pogled na Isusa koji s križa oprašta i oslobađa, onoga koji jedini spašava čovjeka i čovječanstvo", rekao je kardinal Bozanić.

Kardinal je blagoslov zazvao za svu djecu i njihove obitelji, podsjetivši da su uz Isusa na Cvjetnicu u Jeruzalemu bila i djeca. U koncelebraciji su bila dvanaestorica svećenika Zagrebačke nadbiskupije.
Kardinal Bozanić u nedjelju popodne predvodit će Križni put na zagrebačkom Ksaveru. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene