Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Unutarnjim nadzorom u Ravnateljstvu policije nisu utvrđene čvrste okolnosti kojima bi se mogle potvrditi optužbe Damira Polančeca, doznaje se danas od glasnogovornika MUP-a Krunoslava Borovca.


'Iz onog što je utvrdio odjel unutarnje kontrole MUP-a ne proizlaze čvrste okolnosti kojima bi se mogli potvrditi navodi o glavnom ravnatelju policije', izjavio je Borovec, dodajući da su rezultati sedmodnevnog nadzora proslijeđeni Državnom odvjetništvu RH koje može donijeti odluku na temelju nalaza policije ili zatražiti provođenje dodatnih radnji.

Kazao je da je tijekom unutarnjeg nadzora obavljeno više obavijesnih razgovora, među ostalim i s glavnim ravnateljem policije, da je pregledana različita dokumentacije te provjerena korespodencija i službene bilješke.

Polančec je nedavno optužio Grbića, među ostalim, zbog navodnog nagovaranja na pisanje anonimnih prijava protiv oporbenih političara. Prije toga je Grbića SDP-ov zastupnik Slavko Linić optužio da je autor anonimne prijave protiv njega u kojoj ga se sumnjiči za navodni nestanak 800.000 njemačkih maraka namijenjenih nabavi oružja 1991. godine.

Vezani članci Slika nije dostupna Novinarka Dnevnika Nove TV pokušala prevariti poligraf, pogledajte je li uspjela Slika nije dostupna Nobilo: Neka država pere svoj prljavi veš

Nakon tih javno iznesenih optužaba predsjednik države Ivo Josipović zatražio je hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, a jedan od zaključaka sjednice bio je nalog mjerodavnim tijelima da provjere navodne zloporabe kaznenopravnog sustava i o tome izvijeste VNS.

Grbić je sve optužbe odbacio. (Hina)