Ministar zdravstva, Vili Beroš
Ministar zdravstva, Vili Beroš Foto: Davorin Visnjic/Pixsell

Ministar zdravstva, Vili Beroš, oglasio se na službenoj Facebook stranici povodom cijepljenja protiv koronavirusa preko reda.


Svakim danom se u Hrvatskoj sazna za novi slučaj cijepljenja protiv koronavirusa preko reda, zato da ne ''propadne otvorena doza cjepiva''. Danas se na službenom Facebook profilu, povodom toga, oglasio i aktualni ministar zdravstva, Vili Beroš koji je osudio svaki takav slučaj. 

Također, naglasio je da oni koji su za to zaduženi, moraju voditi računa o poštivanju redoslijeda cijepljenja.

''Nositelj programa cijepljenja je Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a za provedbu su zaduženi županijski zavodi za javno zdravstvo te za Grad Zagreb Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, koji su dužni voditi računa o poštivanju redoslijeda cijepljenja'', napisao je.

Zatim je napisao da opravdana odstupanja treba obrazložiti, kao što se to činilo u Sisačko-moslavačkoj županiji nakon potresa.

''No, svi slučajevi prekorednog cijepljenja, poput onih koji se ovih dana navode u medijima, zaslužuju najoštrije osude, posebno ako je time netko od građana zakinut za svoje pravo. Ministarstvo zdravstva zatražit će da se ispitaju svi takvi slučajevi, a od svih onih koji su zaduženi za provedbu cijepljenja da se pridržavaju utvrđenih prioriteta'', naglasio je.

Policijska potjera za vozilom završila ispred Osnovne škole Trnsko - 2 Bježao policiji u Zagrebu pa se zabio u stablo ispred škole u Trnskom. Očevici tvrde da se čula i pucnjava

Cjepivo, ilustracija Europska unija odobrila sve zahtjeve za izvoz cjepiva protiv korone iako sama ne dobiva naručene doze, poznato i koje su zemlje to tražile

Zaključio je svoju objavu da svi koji se cijepe preko reda, na štetu drugih, morat će se suočiti ''s moralnom odgovornošću pred hrvatskom javnošću''.

 

Planom cijepljenja protiv covid-19, kojeg je usvojila hrvatska Vlada, osigurano je svakom punoljetnom građaninu naše...

Objavljuje Vili BerošČetvrtak, 11. veljače 2021.