Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska je potpisala sporazum o suradnji s Eurojustom. To je tijelo Europkse unije zaduženo za koordinaciju istraga i sudskih progona na području prekograničnog i organiziranog kriminala.


Hrvatska je prva od zemalja kandidata koja potpisuje ovaj sporazum. 

Vezani članci Brexit, ilustracija Brexit: Nastavljeni pregovori o trgovinskim odnosima Migranti - 2 Dvije europske zemlje potpisale antimigrantski sporazum:" Prelazak kanala će biti potpuno neizvediv"

Rezultat bi trebao biti bolja suradnja na području pravosuđa i unutranjih poslova s članicama Unije, što je posebno važno za pregovore o poglavlju Pravda, sloboda i sigurnost.

'Imajući na umu geopolitički položaj Hrvatske, borba protiv organiziranog kriminala i međunarodna suradnja u borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminala nalazi se među prioritetima u radu hrvatskih pravosudnih i policijskih tijela. Sporazum će svakako pridonijeti i poboljšanju suradnje s članicama Unije. Uspješna suradnja u interesu je naših građana te ima veliku važnost za put Hrvatske u Europsku Uniju', rekla je ministrica pravosuđa Ana Lovrin.