Krenuli su od nule i uzdrmali tiskarsku industriju. U samo godinu dana njihovi prihodi postali su milijunski. Riječ je o mladoj tvrtki Nanodiy iz Koprivnice koja je odlučila ostati u Hrvatskoj iako ponude za preseljenje poslovanja dolaze sa svih strana. I ono što je posebno zanimljivo, dok naša omladina mahom odlazi u Irsku, oni iz te zemlje dovode zaposlenike.

Galerija


Od male tvrtke do poslovanja na čak četiri kontinenta. Mladi tim iz Koprivnice ima pune ruke posla. Trenutačno, rekao je direktor tvrtke Saša Miklošić, rade s 15 distributera u 32 zemlje.

Vezani članci Najava prosvjeda (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Marš za bolju Hrvatsku: "Želimo Hrvatsku iz koje mladi neće bježati" Kemičari uspješni na olimpijadi (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Bolja Hrvatska: Četiri maturanta na Olimpijadi u Bjelorusiji predstavila Hrvatsku u punom sjaju

Njihov inovativni način tiska na tekstil za koji ne trebaju skupi strojevi odmah je zainteresirao mnoge.

"Možete odraditi bilo koji otisak na tamnu majicu i biti pri tome pet puta jeftiniji. To je revolucija na tržištu. Do sada niti jedna tehnologija nije pružala takvo rješenje", rekao je Saša Miklošić, direktor tvrtke Nanodiy.

Svojim uspjehom dali su posla i drugim manjim lokalnim tvrtkama. Sami već imaju pet stalno zaposlenih, a planiraju tu brojku i podebljati, i to mladima iz njihova kraja. Također, iako su im i Danci i Nijemci nudili da presele poslovanje, odlučili su ostati u Hrvatskoj.

"Vjerujemo u domaće ljude i uzdamo se u vlastite snage, tako da vjerujemo da možemo uspjeti iz jedne Koprivnice na globalnom tržištu", rekao je direktor prodaje Nino Hat.

Vjetar u leđa brojne su ponude investitora. Kako priča Miklošić, kineske tvrtke već su rekle da planiraju ili investirati ili kopirati. Također, jedna ponuda za investiciju došla je i iz SAD-a.

Dobili su niz nagrada, a njihov potencijal je prepoznala i Nova TV te im dodijelila poseban oglašivački paket, kada su se natjecali na prošlogodišnjoj konferenciji Zagreb Connect.

"Očekujemo da će to biti od velike pomoći u marketinškoj strategiji i nadamo se da ćemo uspjeti promovirati brend na globalnom tržištu", rekao je Hat.

A na ovogodišnjoj konferenciji 6. prosinca mnogi će učiti iz njihova primjera.

U Nanodiy su investirali i predsjednik hrvatske mreže poslovnih anđela Davorin Štetner kao i njihov član upravnog odbora Adrian Ježina.

"Nanodiy, prije svega, čini sjajn tim mladih ljudi punih novih ideja, energije i želje za radom. Nije oduvijek išlo glatko, bilo je tu i uspona i padova, ali nisu odustali i, ono najvažnije, iz svojih su pogrešaka nešto naučili. Uvijek govorim da je neuspjeh sastavni dio uspjeha i to je pokazala i njihova priča. Uz to, otvoreni su za sugestije iskusnijih i zaista slušaju savjete poslovnih anđela što se vidi i na poslovnom rezultatu koji je odličan. Ovo je sinergija od koje očekujem jos bolje rezultate i velike stvari u skoroj budućnosti", kaže Štetner.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.