Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za sreću je potrebno malo

Bolja Hrvatska: Mia sve radi za osmijeh drugih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok se užurbano pripremamo za blagdane, neki su svoje vrijeme odlučili posvetiti drugima.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka

Mia Galiot, 17-godišnja učenica zagrebačke 3. gimnazije užurbano provodi svoje dane. Kako bi božićnu radost osjetili svi, odlučila je sa svojom grupom izviđača organizirati predstavu, a prikupljeni novac od ulaznica darovati domu u Nazorovoj.

'Ratkova noćna mora!' trebala je biti obična predstava. No nije. Nakon naklona, pljeskat će se puno jače, sa srcem. 'Mi radimo veliko dobro djelo kojim ćemo skupiti novce za djecu iz Nazorove', rekla je Mia.

'To radimo zbog djece jer ih oplemenjujemo'

Svaku riječ teksta smislila je sama, svaki pokret, detalj kostima. 'U ovo Božićno doba želimo malo probuditi taj duh, pogotovo njima dok su manji, da dobiju potrebu za darivanjem, za dobrim djelima. To radimo i zbog njih jer ih to oplemenjuje', dodala je Mia. 'Na početku sam ja mislila, to je samo moja mašta, ideja, neće to ispasti tako.'

U mjesec dana priprema, novopečeni glumci brzo su se snašli u svojim ulogama. Učenica 3. zagrebačke gimanzije, zaljubila se u izviđačke košulje i marame s devet godina. Prvi sastanak, drugi, prvo ljetovanje, zimovanje. 'Nakon godinu dana više ne možeš bez toga, stvarno, jedan veliki dio mene su izviđači', rekla je Mia.

Humanitarni rad, volontiranje, ljubav i dobrota. Istinske životne vrijednosti sada prenosi mlađim generacijama. 'I samo kad znate da ta djeca uče nešto od vas, a ja nemam puno, imam 17, i znam da će tih 20-ero djece naučiti nešto od mene', rekla je Mia. 'Na neki se način ispunjavaš s tim što radiš', dodala je.

Za sreću drugih potrebno je malo

Ispunjava i djecu, a svoju budućnost u Hrvatskoj vidi upravo okružena njihovim osmijesima. 'U grupi ih imam 20, a ponekad je teško, ti sjedi, ti dođi ovamo, pogotovo kad učimo', ispirčala je Mia. 'Uvijek mi pomaže, takva je ona, svima pomaže', rekla je jedna od djevojčica.

'Lijepo je s njom raditi jer nikad se ne dere na nas, ima puno strpljenja, koliko tu ima djece, teško je s nama, jako smo glasni.' Za sreću drugih potrebno je malo, kaže Mia, pa i jedan iskreni smiješak. Pomažući drugima, pokazujući klincima pravi put, svijet čini boljim mjestom. A to je ono što je oduvijek željela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene