Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"napit ću vam se krvi"

Ivoševiću potvrđena optužnica: Sudu će morati objasniti prijetnje novinarkama

Bojan Ivošević
Bojan Ivošević Foto: DNEVNIK.hr
Potvrđena je optužnica protiv bivšeg dogradonačelnika Splita Bojana Ivoševića. Na sudu će se suočiti s optužbom za prijetnju novinarkama Slobodne Dalmacije, kojima je rekao da će im se "napiti krvi". Ivošević je izjavio kako poštuje odluku suda te će dokazati svoju nevinost.

Općinski sud u Splitu potvrdio je optužnicu protiv Bojana Ivoševića zbog prijetnje novinarkama Slobodne Dalmacije. Donedavni zamjenik gradonačelnika Splita tako će se sada i službeno na sudu suočiti s optužbama za kazneno djelo prijetnje, nakon što je u veljači ove godine prijetio novinarkama Slobodne Dalmacije da će im se "napiti krvi".

Bojan Ivošević u utorak je komentirao potvrdu optužnice: "Poštujem pravne institucije države na svim razinama pa tako i odluku suda o podizanju optužnice, a čvrsto vjerujem da ću tijekom sudskog procesa dokazati da u ovom slučaju ne postoji krivnja koja mi se stavlja na teret."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna uoči izbora Ivica Puljak uputio oštru poruku HDZ-ovom kandidatu Zoranu Đogašu: "Neka se prestane skrivati iza Andreja Plenkovića"

Pročitajte i ovo Gradsko Vijeće Grada Splita još se ne zna datum Splitski profesor upravne znanosti: "Povjerenik može raspisati izbore"

Kako prenosi Dalmatinski portal, datum početka suđenja nije određen te, s obzirom na to da se ne radi o tzv. "pritvorskom predmetu", zakazivanje glavne rasprave neće imati prioritet.

Ovime je i službeno otpočeo kazneni postupak protiv 32-godišnjeg Ivoševića, za kojeg Državno odvjetništvo predlaže da ga se kazni uvjetnom kaznom.

Ivošević je bio nezadovoljan načinom na koji se pisalo o njemu i njegovom radu na dužnosti dogradonačelnika, kao i u odnosu na članove njegove obitelji, navodi se u optužnici. Kasnije se ispričao na svojoj Facebook stranici, ali je u odgovoru na optužnicu izjavio da se ne smatra krivim.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene