Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada bez ministra

Glavašević o Brkićevom odustajanju: 'Mislim da se pozicionira za izbore u HDZ-u'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brkić se povukao iz utrke za ministra branitelja, a o tom potezu oglasio je Bojan Glavašević.

Milijan Brkić u nedjelju se povukao iz utke za ministra branitelja. Obrazlažući odluku napisao je, među ostalim, da časnu dužnost neće prihvatiti kako bi prekinuo mučnu situaciju, a 'svoje suborce i čitavu hrvatsku javnost poštedio daljnjih neugodnosti i neizvjesnosti'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O 'posuđenom' nosaču MATIĆ O SLUČAJU GLAVAŠEVIĆ 'Dao bih i drugim građanima, ali to nije moguće' Slika nije dostupna 'Služio sam braniteljima' Glavašević predao ostavku: Pročitajte cijeli tekst

Brkićevo odustajanje na Twitteru je u više navratta komentirao Bojan Glavašević koji je u vladi Zorana Milanovića obnašao dužnost pomoćnika ministra branitelja.

'Odbijanje kandidature je otvaranje puta za Glogoškog, rekao bih. Mudar potez Milijina Brkića', napisao je u jednom od 'tvitova'.

'Da je pametan, Oreškovic bi ministarstvo branitelja ponudio Jadranki Kosor ili Dragi Prgometu. Ali taj scenarij nije vjerojatan.Osim toga, sumnjam da bi Drago Prgomet i Jadranka Kosor dobili podršku u Saboru - ne zbog stručnosti nego politikantstva', poručio je.

Složio se i s onime što je na Twitteru napisao Fran Kušeta.

'Povlačenje Brkića meni uopće nije pobjeda Oreškovića. Meni ovo više izgleda kao da Brkić vraća Karamarku jer ga je ovaj bez njegovog pristanka predložio za ministra branitelja. Ovako je dobro pomrsio račune Karamarku i svo javno zalaganje i pritisak koji je Karamarko vršio na Oreškovića otišao je niz vodu', napisao je Kušeta. Glavašević se složio s ''postavljenom dijagnozom' i dodao kako misli da se Brkić pozicionira za izbore u HDZ-u.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene