Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne mogu prihvatiti tu časnu dužnost'

Brkić se povukao iz utrke za ministra branitelja, ovo je njegovo obrazloženje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijan Brkić, kao jedini službeni HDZ-ov kandidat, odlučio se povući iz utrke.

Milijan Brkić odlučio se povući iz kandidature za ministra branitelja. Izvori bliski njemu i HDZ-u kažu kako upravo o tome Brkić vodi razgovore s Tomislavom Karmarkom. Kažu kako je Brkić ljutit što se toliko dugo čekalo da ga se pozove na razgovor kod premijera Oreškovića.

Pročitajte i ovo Zelenski u Avidijivki nakon mjeseci žestokih borbi Pala je Avdijivka: Ukrajinske snage povukle se iz razorenog istočnog grada, ostali su bez streljiva Zdravko Mamić Saga se nastavlja Nove poruke Josipe Rimac potvrđuju Milanovićeve izjave? Mamić je lobirao za Turudića i raspitivao se zašto nije izabran

Ipak, najveći problem Brkiću je, doznajemo, činjenica što oko njegove kandidature ne postoji suglasje među vladajućima. Ne unutar Domoljubne koalicije nego od strane Mosta koji nije baš najsretniji s kandidaturom Milijana Brkića.

Od prvog dana otkako se zna da je Brkić HDZ-ov kandidat aktualizirala se priča oko njegova plagiranja diplomskog rada, a on je sam dao naslutiti kako je ta priča potekla iz MUP-a kojeg vodi Most-ov ministar.

Brkić je svoju odluku potvrdio i na svom Facebook profilu. Status prenosimo u cjelosti.

[ NEMAMO PRAVO ODUSTATI OD HRVATSKE KAKVU SU SANJALI NAŠI BRANITELJI ]

Poštovane obitelji poginulih, stradalih, nestalih i zatočenih HRVATSKIH BRANITELJA, hrvatski ratni vojni invalidi, HRVATSKI BRANITELJI, moji suborci i prijatelji. Zahvaljujem Vam se na potpori koju ste mi dali posljednjih 20-tak dana otkako su me Hrvatska demokratska zajednica i njen predsjednik g.Tomislav Karamarko istaknuli kao kandidata za MINISTRA HRVATSKIH BRANITELJA .

Iznimna mi je čast i ponosan sam na to što sam predložen od naše Stranke na tu dužnost, naročito što sam dobio veliku podršku od svojih suboraca i šire javnosti. Naravno, u politici postoje i oni drugi koji bi htjeli neka druga i drukčija rješenja. Broj kandidata porastao je na desetak, a to se neriješeno stanje koristi za različite špekulacije kao i za svojevrsno grubo blaćenje Domoljubne koalicije, HDZ-a, HRVATSKIH BRANITELJA i mene osobno.

Biti ministar HRVATSKIH BRANITELJA iznimna je čast i odgovornost. Radi se o brizi za najzaslužniji, najčvršći, ali često i najranjiviji dio društva koji ne smije biti ni na koji način obezvrjeđivan niti uznemiravan, pa ni na način da se dio medija i politike njima bave na nedostojan način.

Nema te "funkcije" koja bi mi bila važnija od mojih suboraca, od njihovih obitelji, od naše Hrvatske. To sam puno puta u životu do sada pokazao i dokazao konkretnim djelima. Dužnost ministra HRVATSKIH BRANITELJA ne može i ne smije biti "poligon" za nemilosrdna politička prepucavanja, a budući ministar (tko god on bio) ne smije biti talac neodgovornog dijela politike i medija. Moj prvi uvjet za prihvaćanje te časne dužnosti bio je fer, otvoren, korektan i pošten odnos te suglasje među vladajućom većinom, što ovom prilikom nije postignuto.

Kako bih prekinuo tu mučnu situaciju, a svoje suborce i čitavu hrvatsku javnost poštedio daljnjih neugodnosti i neizvjesnosti, izviješćujem ih kako u ovom trenutku NE MOGU PRIHVATITI TU ČASNU DUŽNOST.

Uz to želim istaknuti kako sam vrlo ugodno iznenađen senzibilitetom koji je za braniteljsku problematiku pokazao predsjednik Vlade RH-a g. Tihomir Orešković. Siguran sam kako će, tko god bude ministar HRVATSKIH BRANITELJA, imati njegovu punu potporu, na čemu sam mu iskreno zahvalan.

Na kraju, danas s odmakom vremena, uistinu možemo potvrditi velike riječi prvog Hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana koji je rekao kako imamo svoju Hrvatsku i znamo kako je sačuvati jer „BUDUĆNOST PRIPADA NAMA“ !!!
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene