Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Širi se nesnosni smrad

Blokirana cesta u Jakuševcu: 'Nije ovo Zimbabve'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici Jakuševca blokirali su prolazak kamionima Gradske čistoće prepune smeća, koji su otpad trebali odvesti na odlagalište. Traže hitno zatvaranje gradskog smetlišta.

Od oko 9:30 sati stanovnici Jakuševca zbog nesnosnog smrada koji se njihovom četvrti širi već mjesecima, ne propuštaju kamione pune smeća na odlagalište. Ulaz na odlagališe čeka 50-ak kamiona.

Pročitajte i ovo Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu Slika nije dostupna Građani nezadovoljni ZAGREPČANI STRAHUJU OD ZARAZA Smeće se gomila po ulicama, Bandić odmahuje rukom

>> VIDEO: Pogledajte kako su razjareni Jakuševčani nasrnuli na Bernardića

>> 'Dođe li do eksplozije odlagališta, ode Zagreb u zrak!'

Na Jakuševcu je bio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je stanovnicima rekao da prvo njega pozovu kad nešto trebaju, jer navodno on za prosvjed nije doznao od njih.

'13 godina sam za vas radio sve što sam mogao', rekao je Bandić dodajući kako 'ovo nije Zimbabve već Hrvatska'. U travnju je, kaže, Skupštini uputio zahtjev za isplatu ekološke rente, ali oni su je odbili jer su potrebne izmjene u zakonu.

Ministarstvo okoliša je nadležno da prijedlog promjena zakona koji se ovog tiče, uputi u proceduru. Ekološku rentu trebalo bi se, rekao je Bandić, uplaćivati do 2018. godine kada bi se temeljem nje odlagalište moglo i zatvoriti.

'Nemojte mi to raditi, jer to nisam zaslužo', rekao je Bandić prosvjednicima na Jakuševcu.

Građani su na razgovor pozvali predsjednika gradske skupštine Davora Bernardića i očekuje se da će se on odazvati njihovom pozivu tijekom popodneva te će doći na Jakuševac. Smetlište, kako tvrde stanovnici Jakuševca, više nema dozvolu za rad, stoga oni traže njegovo hitno zatvaranje. 

Na Jakuševac je stigao i pomoćnik gradonačelnika Željko Horvat. Rekao je da su nap4ravili sve što su mogli i da se sada čeka odgovor Europe.

Stanovnici Jakuševca su poručili da kamione neće propustiti dok se na njihove zahtjeve na stavi pečat.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene