Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Blokirani umirovljenici trebaju otvoriti zaštićene račune zbog isplate božićnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SUH poziva umirovljenike s blokiranim računima da otvore zaštićene račune radi isplate božićnica.

Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH) uputio je u četvrtak, u povodu najavljene isplate božićnice umirovljenicima, poziv svim umirovljenicima čiji su tekući računi blokirani da što prije s osobnom iskaznicom i bankovnom karticom blokiranog računa u obližnjoj poslovnici Fine ispune obrazac za otvaranje zaštićenog računa gdje će se isplaćivati dvije trećine njihovih mirovinskih primanja, koja će time biti zaštićena od ovrhe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Naplata duga Građane iznenadile opomene pred ovrhu: "Nikad prije nisam dobio zaseban račun…" Ilustracija zatražio manje cijene Gradonačelnik stornirao račune za komunalne usluge: "Previsoki su!"

SUH u priopćenju navodi da je "zasut" dnevnim upitima umirovljenika u vezi isplate božićnica, koja će početi od 18. prosinca. Iako je SUH svojom inicijativom za omogućavanjem isplate tog jednokratnog novčanog primanja iz Umirovljeničkog fonda na zaštićene račune uspio omogućiti isplate božićnica i onima s blokiranim tekućim računima, vidi se da dio umirovljenika nije upućen u tu mogućnost.

Onima s mirovinama do 1500 kuna rtv pristojba 40 kuna

Nakon što prime potvrde o otvorenom zaštićenom računu, umirovljenici ih trebaju odnijeti u ispostave Zavoda za mirovinsko osiguranje, a nakon toga će se zaštićeni dio mirovine i jednokratna božićnica doznačiti na taj račun, pojašnjava SUH.

Sindikat podsjeća da će 325 kuna dobiti umirovljenici čija mirovina iznosi do 1000 kuna, 225 kuna oni s mirovinama od 1000 do 2000 kuna, 145 kuna oni s mirovinama od 2000 do 3000 kuna, a svi koji imaju mirovine veće od 3000 kuna dobit će po 100 kuna božićnice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene