Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nejednakost pred zakonom'

Blokirani: Oprost dugova ide na Ustavni sud

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Zorana Milanovića nastavlja svoj diskriminatorski model upravljanja državom i usvaja mjere kojima krši Ustav Republike Hrvatske i to je neprihvatljivo, poručili su Blokirani.

Udruga građana "Blokirani" optužila je u ponedjeljak Vladu da nastavlja diskriminatorski model upravljanja državom te da svojim mjerama krši Ustav jer je "sporazum o ublažavanju financijskih poteškoća" potpisan samo s gradovima Splitom, Osijekom, Rijekom i Zagrebom dok ostali gradovi i općine nisu uključeni u dogovor oko ublažavanja problema prezaduženih građana.

Pročitajte i ovo Brži i jeftiniji ovršni postupak? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 "Matematička kozmetika" Udruga banaka i Udruga Blokirani: "Obustava ovrha mjera je kratkotrajnog uljepšavanja statistika" Mjere za blokirane (Video: Dnevnik Nove TV) - 1 Reakcija na Vladin novi oprost dugova Udruga Blokirani: "Vladin prijedlog je u rangu zloglasnog konačnog rješenja, koji će izazvati novi val financijskog nasilja"

U Hrvatskoj je danas 321.000 blokiranih građana, isto toliko ovršenika, građani ostaju bez imovine jer su dužni komunalnu naknadu, ugrožene su obitelji na socijalnoj pomoći, umirovljenici, radnici s minimalnom naknadom, nezaposleni, i svi su u istim financijskim problemima živjeli oni u Splitu, Slavonskom Brodu ili Sisku, priopćila je udruga Blokirani.

"Sporazum o ublažavanju financijskih poteškoća za ovršenike koji su u procesu prisilne naplate dugova male vrijednosti", koji je u ponedjeljak potpisao premijer Zoran Milanović, apsolutno krši temeljno načelo Ustava po kojem su svi građani jednaki pred zakonom, ocijenila je udruga i najavila da će pokrenuti postupak pred Ustavnim sudom.

'Prvi put se Vlada angažirala na ovakvom projektu'

Vlada Zorana Milanovića nastavlja svoj diskriminatorski model upravljanja državom i usvaja mjere kojima krši Ustav Republike Hrvatske i to je neprihvatljivo, poručili su Blokirani.

Nakon što je jutros potpisala sporazum s čelnicima Splita, Osijeka, Rijeke i Zagreba, Vlada je najavila da će popodne u Zaboku taj sporazum potpisati s čelnicima još deset gradova odnosno općina, a za utorak je najavljeno potpisivanje sporazuma s teleoperaterima i bankama.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene