Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada Zorana Milanovića nastavlja svoj diskriminatorski model upravljanja državom i usvaja mjere kojima krši Ustav Republike Hrvatske i to je neprihvatljivo, poručili su Blokirani.


Udruga građana "Blokirani" optužila je u ponedjeljak Vladu da nastavlja diskriminatorski model upravljanja državom te da svojim mjerama krši Ustav jer je "sporazum o ublažavanju financijskih poteškoća" potpisan samo s gradovima Splitom, Osijekom, Rijekom i Zagrebom dok ostali gradovi i općine nisu uključeni u dogovor oko ublažavanja problema prezaduženih građana.

Vezani članci Andrej Plenković Baby boom u Vladi - u kratko vrijeme stigle čak tri bebe. Dnevnik Nove TV pitao je nove očeve stignu li mijenjati pelene Brži i jeftiniji ovršni postupak? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Udruga banaka i Udruga Blokirani: "Obustava ovrha mjera je kratkotrajnog uljepšavanja statistika"

U Hrvatskoj je danas 321.000 blokiranih građana, isto toliko ovršenika, građani ostaju bez imovine jer su dužni komunalnu naknadu, ugrožene su obitelji na socijalnoj pomoći, umirovljenici, radnici s minimalnom naknadom, nezaposleni, i svi su u istim financijskim problemima živjeli oni u Splitu, Slavonskom Brodu ili Sisku, priopćila je udruga Blokirani.

"Sporazum o ublažavanju financijskih poteškoća za ovršenike koji su u procesu prisilne naplate dugova male vrijednosti", koji je u ponedjeljak potpisao premijer Zoran Milanović, apsolutno krši temeljno načelo Ustava po kojem su svi građani jednaki pred zakonom, ocijenila je udruga i najavila da će pokrenuti postupak pred Ustavnim sudom.

'Prvi put se Vlada angažirala na ovakvom projektu'

Vlada Zorana Milanovića nastavlja svoj diskriminatorski model upravljanja državom i usvaja mjere kojima krši Ustav Republike Hrvatske i to je neprihvatljivo, poručili su Blokirani.

Nakon što je jutros potpisala sporazum s čelnicima Splita, Osijeka, Rijeke i Zagreba, Vlada je najavila da će popodne u Zaboku taj sporazum potpisati s čelnicima još deset gradova odnosno općina, a za utorak je najavljeno potpisivanje sporazuma s teleoperaterima i bankama.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju