Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slijedili ga sedam minuta

Bliski susret s morskim psom kod Cresa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Morski pas nas je pogledao, okrenuo se prema nama i zaplivao između nas', ispričali su ronioci svoj susret sa petmetarskom grdosijom u krčkom 'Styria-guenis diving centru'.

Marinko Markić, 27-godišnji voditelj ronjenja dugo će pamtiti dan kad se oči u oči susreo sa morskim psom glavonjom, piše Novi list. Roneći pored otoka Cresa sa svojim kolegom Günterom Rathom, vlasnikom kluba ronjenja, na dubini od gotovo 40 metara primijetili su morskog psa.

Pročitajte i ovo Fringe Festival Digla se prašina na Cresu HDZ-ova koalicija traži zabranu festivala na otvorenom: "I djeca moraju gledati neukusnu golotinju i perverzije" Ilustracija kad zatrese ispod površine VIDEO Pogledajte kako izgleda potres pod morem

'Najbolje je reći da nas je obojicu taj golemi morski pas ispunio strahopoštovanjem. Kad sam ga u već prilično zamućenom moru uočio stao sam motreći što će učiniti. Glavonja koji se ne susreće baš često u ovim morima potpuno je usporeno i bez vidljivih znakova zanimanja za nas nastavio kliziti morskim dnom, brzinom kojom smo ga mogli slijediti. Bili smo na pola metra od njega i tako gotovo sedam minuta. a on nas je cijelo vrijeme ignorirao', rekao je Markić.

'Naposljetku morski pas nas je pogledao, okrenuo se prema nama i zaplivao između nas napravivši manevar kojeg smo obojica shvatili kao poruku: OK, sad je dosta', ispričao je Rath. Obojica su ubrzo izronila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene