Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Destinacija - Namibija

Podmitili ga safarijem u Namibiji, a kazna – rad za opće dobro!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši diretkor Hrvatskih voda nepravomoćno je osuđen, jer su mu kooperanti platili safari u Namibiji, a kaznu zatvora zamijenio je radom za opće dobro.

Bivši direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić nepravomoćno je osuđen zbog primanja mita, jer su mu kooperanti platili safari u Namibiji, no kazna od deset mjeseci zatvora zamijenjena mu je radom za opće dobro, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Pročitajte i ovo Trakošćan - 2 Vraća se stari sjaj? Hrvatski dvorac na listi je najljepših u Europi, ali već godinama oko njega je crno grotlo: Posjetitelji su u čudu, a odgovorni imaju novo obećanje Ministar Habijan Izbjegnut štrajk Habijan i sindikat postigli dogovor: Plaće idu gore za deset posto

Jedan dan zatvora Hisariću je zamijenjen s dva sata društveno-korisnog rada, a postane li presuda pravomoćna morat će platiti kaznu od 25 tisuća kuna i državi vratiti 20 tisuća kuna 'nepripadne imovinske koristi'.

FOTO Safari u Mozambiku: Vidoševićevi trofeji su slon, krokodil, bivol...

Husarićevi suoptuženici Zoran Crneković i Božidar Deduš koji su ga nagradili egzotičnim lovom i dopremljenim trofejima kažnjeni su uvjetno.

Prema navodima iz Uskokove optužnice safari na kojem je trojac bio od 1. do 8. lipnja 2009. dogovorio je Crneković, a kao razlog puta naveo je stručno usavršavanje. Deduš je, pak, u namjeri da pribavi korist za sebe i Crnekovića, zatražio da se na računu kojim su plaćali predujam pod vrstom usluge navede 'Stručno putovanje – Namibija', a na temelju naloga koji je podnio njegova tvrtka platila je troškove.

Poslije boravka u Namibiji u Hrvatsku su, tvrde u Uskoku, dopremljeni lovački trofeji za Husarića i Crnekovića, a troškove dopreme je, po Crnekovićevoj uputi, platio kooperant društva u kojem je direktor.

Nakon što je Uskok u ožujku 2011. pokrenuo istragu Husarić je odbacio optužbe. Na izravno pitanje je li mu neka tvrtka platila lov u Namibiji tada je odgovorio da od svoje tvrtke nije ništa naplatio te da za godišnji odmor ide kamo želi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene