Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši diretkor Hrvatskih voda nepravomoćno je osuđen, jer su mu kooperanti platili safari u Namibiji, a kaznu zatvora zamijenio je radom za opće dobro.


Bivši direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić nepravomoćno je osuđen zbog primanja mita, jer su mu kooperanti platili safari u Namibiji, no kazna od deset mjeseci zatvora zamijenjena mu je radom za opće dobro, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Vezani članci Lavovi i ljudi (Foto: Screenshot/YouTube) Stvarnost nije ''Kralj lavova'': Bliski susreti turista i lavova koje se gleda s ruba sjedala Spašavanje tuljana (Foto: Screenshot/YouTube) Potresna snimka izmučenih tuljana obišla svijet i poslala važnu poruku

Jedan dan zatvora Hisariću je zamijenjen s dva sata društveno-korisnog rada, a postane li presuda pravomoćna morat će platiti kaznu od 25 tisuća kuna i državi vratiti 20 tisuća kuna 'nepripadne imovinske koristi'.

FOTO Safari u Mozambiku: Vidoševićevi trofeji su slon, krokodil, bivol...

Husarićevi suoptuženici Zoran Crneković i Božidar Deduš koji su ga nagradili egzotičnim lovom i dopremljenim trofejima kažnjeni su uvjetno.

Prema navodima iz Uskokove optužnice safari na kojem je trojac bio od 1. do 8. lipnja 2009. dogovorio je Crneković, a kao razlog puta naveo je stručno usavršavanje. Deduš je, pak, u namjeri da pribavi korist za sebe i Crnekovića, zatražio da se na računu kojim su plaćali predujam pod vrstom usluge navede 'Stručno putovanje – Namibija', a na temelju naloga koji je podnio njegova tvrtka platila je troškove.

Poslije boravka u Namibiji u Hrvatsku su, tvrde u Uskoku, dopremljeni lovački trofeji za Husarića i Crnekovića, a troškove dopreme je, po Crnekovićevoj uputi, platio kooperant društva u kojem je direktor.

Nakon što je Uskok u ožujku 2011. pokrenuo istragu Husarić je odbacio optužbe. Na izravno pitanje je li mu neka tvrtka platila lov u Namibiji tada je odgovorio da od svoje tvrtke nije ništa naplatio te da za godišnji odmor ide kamo želi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook