Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna od novih odvjetnica Ane Magaš, Ljubica Matijević Vrsaljko ustvrdila je kako je bivši odvjetnik njezine branjenice za usluge obrane naplatio 38.000 eura, iako je po odvjetničkim tarifama trebao naplatiti oko 70 tisuća kuna.Pregledom troškovnika ustanovljeno je kako je zadarski odvjetnik Marko Marinović podizao tarife za sto posto po nekim kriterijima koji nisu predviđeni odvjetničkom tarifom, rekla je na konferenciji za novinare u Zagrebu Ljubica Matijević Vrsaljko, koja smatra da se iznos trebao kretati oko 70.000 kuna.

Vezani članci Ivan Čorkalo Reporter Ivan Čorkalo prisjetio se potresnih detalja slučaja iz Nove Gradiške: "Jednu rečenicu neću nikada zaboraviti" Ilustracija Bizaran slučaj iz Splita: Usmrtio pješaka pa promijenio ime da bi mogao raditi kao odvjetnik?

Predstavnica udruge B.a.B.e Sanja Sarnavka izjavila je kako postoje svjedoci da je Marinoviću ukupno uplaćeno 38.000 eura.

Odvjetnica Jadranka Sloković rekla je da odvjetnički tim u žalbi na nepravomoćnu osuđujuću presudu traži da se u slučaju ponavljanja postupka predmet premjesti sa zadarskog na neki drugi sud.

Novi odvjetnički tim preuzeo je obranu Magaš, nakon što je ona na ponovljenom suđenju, u rujnu ove godine, za ubojstvo supruga nepravomoćno osuđena na osam godina zatvora.

Nove odvjetnike Magaš je na njezino traženje predložila udruga B.a.B.e, a oni će je, kako je rečeno, braniti besplatno.

Odvjetnici su rekli kako vezano uz taj slučaj više neće istupati u javnosti.

'Marinovićev istup u medijima predstavlja kraj povjerenja u građansku Hrvatsku' Sanja Sarnavka, B.a.B.e.


U udruzi kažu da još razmatraju mogućnost podizanja kaznenih prijava protiv Marinovića radi prevare, prisile prema pravosudnom dužnosniku i odavanja službene tajne.

Hrvatska odvjetnička komora protiv njega je pokrenula disciplinski postupak zbog sumnje da je medijskim istupima o bivšoj klijentici prekršio odredbu o čuvanju odvjetničke tajne.

Slučaj Magaš došao je u središte medijske pozornosti nakon što je njezin bivši odvjetnik u medijima ustvrdio da Ana nije bila žrtva obiteljskog nasilja te da je stvaranju takve slike u javnosti pridonio i on jer je to bilo u interesu obrane.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju