Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DORH provodi izvide

Oglasila se Karmen Brkić: "Nisam žrtva bivšeg supruga, nego državnih tijela koja provode tu protuzakonitu rabotu"

Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr)
Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Uz obranu osumnjičenog Milijana Brkića i drugih u nastavku afere SMS, u institucije prstom upire i Brkićeva bivša supruga, Karmen. Tvrdi žrtva je institucija, a ne bivšeg supruga. Poziva Državno odvjetništvo da utvrdi tko je odavao podatke iz tajnog istraživanja. Iz DORH-a nam odgovaraju - odmah nakon objave u tjedniku Nacional počeli su provjeravati sve.

Kao svjedokinja i oštećenica Karmen Brkić pozvana je na davanje iskaza u tužiteljstvu. Zbog objave transkripta iz tajnog istraživanja putem svoje odvjetnice obratila se Državnom odvjetništvu.

Pročitajte i ovo Milijan Brkić i Josipa Pleslić Nove poruke Tko je Klokan iz poruka Josipe Rimac i Milijana Brkića? Josip Aladrović, Franjo Varga, Milijan Brkić (Foto: Pixell) Nacional o Aladroviću Novi ministar rada služio se uslugama falsifikatora Franje Varge? Ministarstvo: "Tvrdnje su maliciozne, ne poznaju se niti su ikada komunicirali"

Glavnog državnog odvjetnika i Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku Karmen Brkić moli za žuran postupak. Da utvrde jesu li postupanja državnih odvjetnika bila u skladu sa zakonom.

Sumnja da je netko iz sustava počinio kazneno djelo i odao službenu tajnu. "Ovakvim protuzakonitim plasiranjem u odabrane medije navodnih podataka iz istraživanja koje je inače proglašeno tajnim, moja je stranka postala žrtvom državnih tijela koje provode tu protuzakonitu rabotu, a ne žrtvom svoga bivšeg supruga, kao što se to pogrešno želi prikazati, na što je se ovakvim protuzakonitim postupcima pokušava prisiliti, iako se ona ni u jednom trenutku tako nije osjećala, niti se sada osjeća'', rekla je Ivka Jukić Pavelić, odvjetnica Karmen Brkić.

Objavljeni su kreirani podaci tvrdi odvjetnica, a Karmen Brkić izvrgnuta je javnom sramoćenju.

''Kako bi je se pokušalo prisiliti, odnosno uvjetovati joj da prihvati status žrtve koji joj je već nuđen i optuži svoga bivšeg supruga, za što ona smatra, kako se već javno i očitovala - da nema niti jednog razloga za to. Niti u jednom trenutku braka, razvoda, niti nakon njega nije osjećala bilo kakvu prijetnju od bivšeg supruga", kaže Pavelić.

Medijskim pritiskom da okrivi svog bivšeg supruga, kaže, povrijeđena su njezina ljudska, ženska i majčinska prava, a u svrhu političkih razračunavanja. Iz DORH-a su nam odgovorili:

"Po objavi teksta u tjedniku Nacional provedeni su preliminarni izvidi u okviru Državnog odvjetništva te će nadležno Državno odvjetništvo nastaviti poduzimati radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima je došlo do objave podataka iz tajnog istraživanja budući da je tajnost istraživanja i određena iz razloga zaštite informacija koje se odnose na privatan život''.

Kažu da će provjeriti i navode Karmen Brkić čim dobiju njezin dopis. Odaje li možda policija tajne podatke upitali smo i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

"Ne smijem komentirati postupke koji su u tijeku, prema tome na to nemam komentar. Državno odvjetništvo u suradnji i koordinaciji s policijom poduzima sve radnje. Može poduzeti i dodatne aktivnosti i mjere i radnje za koje smatra da su potrebne'', rekao je Božinović.

Na pitanje odaje li on osobno te informacije, odgovara: "A kako bih ja to mogao znati? Dakle, ministar nije taj koji sudjeluje na bilo koji način u postupcima."

Problem curenja informacija otpočetka prati aferu SMS. Tad se postavilo pitanje - ako je Blaž Curić dojavio Franji Vargi da ga prate, kako je to Curić mogao znati i tko mu je pomogao unutar sustava?

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene