Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar zdravstva u Vladi Andreja Plenković bit će Milan Kujundžić koji se u HDZ vratio kada je stranku preuzeo Plenković.


Milan Kujundžić rođen je 1957. godine u selu Ivanbegovina nedaleko Imotskog u kojem je završio srednju školu.

Vezani članci Milan Kujundžić (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Sastanak predstavnika veledrogerija i ministra: Razgovara se o dugovima, ovrhama i rješenju za dug u zdravstvu Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Kujundžić o teško bolesnoj djevojčici iz Pule: ''Novca će biti, o lijeku mora odlučiti Povjerenstvo''

Nakon gimnazije upisao je Pravni fakultet, ali nakon završene prve godine prebacuje se na Medicinu. Diplomirao je na zagrebačkom Medicinskom fakultetu u Zagrebu 1982. godine. Sedam godina kasnije stekao je titulu magistra znanosti, a 1992. godine obranio je doktorsku disertaciju. Od proljeća 1993. do proljeća 1994. bio je na postdoktorskoj stipendiji u Oklahoma Transplantation Institute u SAD-u.

Po zanimanju je liječnik, specijalist je interne medicine i subspecijalist gastroenterologije. Od 1996. godine pročelnik je Zavoda za gastroenterologiju u Kliničkoj bolnici Dubrava u kojoj je od 2004. do 2012. godine obašao i dužnost ravnatelja.

U razdoblju od 1990. do 2004. godine bio je glavni tajnih Hrvatskog liječničkog sindikata, a tijekom 2004. četiri je mjeseca bio pomoćnik tadašnjem ministru zdravstva Andriji Hebrangu. Objavio je više od 150 radova u kojima je naveden kao autor ili koautor, a urednik je i koautor nekoliko knjiga. Dobitnik je najvišeg odličja Internacionalne lige humanista.

Kujundžić je od 1992. do 2013. godine bilo član Hrvatske demokratske zajednice, a nakon izlaska iz HDZ-a osnovao je Hrvatsku zoru - stranku naroda čiji je predsjednik. Nakon što je na čelu HDZ-a došao Andrej Plenković Kujundžić se vratio u HDZ.

Inače, bio je protukandidat Tomislavu Karamarku na unutarstranačkim izborima 2012. godine. Izgubio je u drugom krugu.

U braku je sa suprugom Tatjanom, također liječnicom, a roditelji su dvoje djece.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju