Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cjepivo naručeno

Ministar Milinović: Neću se cijepiti protiv svinjske gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Darko Milinović izjavio je danas kako bi bilo neodgovorno da njegovo ministarstvo nije na vrijeme naručilo cjepivo protiv tzv. svinjske gripe (H1N1) jer su to učinile i sve druge zemlje.

'Ja sam sportaš, to sam vam rekao, moj imunološki sustav je na zavidnoj, Bogu hvala, razini. Ukoliko me struka proglasi kao rizičnu skupinu, ja ću se cijepiti. A ukoliko ne, onda ću opet poslušati struku, pa što mi preporuče, ako bude potrebno ja ću se dakako cijepiti', rekao je ministar Milinović

Pročitajte i ovo Ilustracija Nagli porast Europom hara opasna bolest: Trenutačno je žarište u Hrvatskoj Ilustracija Počela sezona HZJZ objavio kad počinje cijepljenje protiv gripe: Nabavljeno 500 tisuća doza

Epidemija te gripe dosegnula je najviši, VI. stupanj, rekao je ministar Milinović novinarima prigodom današnjeg posjeta Klinici za traumatologiju. Dodao je da je Ministarstvo zdravstva "odgovorno nabaviti dovoljno doza cjepiva za hrvatske potrebe pa je zato moralo ugovoriti nabavu cjepiva s Imunološkim zavodom".

>> 'Tko će odgovarati za štetne posljedice lijeka koji nije ispitan?'

Kad cjepivo protiv te gripe bude registrirano, očekuje se da će odmah biti uvezeno i u Hrvatsku, a takvu proceduru nabave cjepiva prolaze sve zemlje svijeta. Ministar Milinović također je rekao kako smatra neodgovornima sve one koji pozivaju ljude da se ne cijepe protiv te gripe, a pogotovo rizične skupine građana, za koje gripa može biti opasna. (I.Š. / Mi.Dr. / Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene