Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U prometnoj nesreći kod Banje Luke gdje su se u ponedjeljak sudarili autobusi 'Croatia busa' i banjalučkog 'Autoprevoza' poginula je jedna osoba, a šesnaest ih je teže i lakše ozlijeđeno, potvrdili su bolnički izvori.


Glasnogovornica kliničkog centra u Banjoj Luci Tamara Radlović izjavila je kako je u sudaru poginuo vozač 'Autoprevozova' autobusa Velimir Janković. On je u bolnicu dovezen bez znakova života. U bolnici u Banjoj Luci smješteno je deset ozlijeđenih od kojih su najmanje četvero teži slučajevi uključujući i jednog hrvatskog državljanina no niti jednom od njih život nije ugrožen.

Uzrok nesreće nepoštivanje prava prednosti

Vezani članci Prometna nesreća kod Buzina (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Petero ozlijeđenih u sudaru automobila i ZET-ova autobusa kod Buzina Davor Dragičević ne odustaje tražeći pravdu za smrt sina Davida (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Zataškavanja izlaze na vidjelo: Svijet obišla priča o ocu koji ne odustaje tražeći pravdu za sina

Još šest ozlijeđenih liječničku pomoć dobilo je u Domu zdravlja u Mrkonjić Gradu. Glasnogovornica tužiteljstva u Banjoj Luci, Maja Đaković-Vidović, potvrdila je kako se još uvijek provodi istraga o okolnostima ove nesreće. Za sada se pretpostavlja da je uzrok nesreće nepoštivanje prava prednosti u prometu. Nakon sudara oba autobusa zaustavila su se na samom rubu ceste prema obližnjem jezeru probivši pri tom zaštitnu bankinu.