Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada Federacije BiH naredila je federalnom pravobraniteljstvu i agenciji za privatizaciju da poduzmu mjere kako bi se raskinuli ugovori o iznajmljivanju odmarališta te vratili u vlasništvo nekoliko turističkih zgrada u Gradcu, u blizini Makarske, priopćeno je nakon vladine sjednice u Mostaru.


Agencija za privatizaciju izravnim pregovorima treba izabrati odvjetnike koji će u Gradcu provesti prijenos vlasništva nad nekoliko odmarališta koji su sada dani u zakup ili su u lošem stanju. Kako je priopćeno, federalna vlada zadužila je i federalno pravobraniteljstvo da podnese tužbu protiv Zajednice odmarališta radi osporavanja prava uknjižbe i ugovora o zakupu za odmaralište ‘Rudari’.

Vezani članci Željko Komšić Komšić i Džaferović: Srbija nastavlja provoditi svoj ratni plan kroz progon građana BiH Noćni klub VIDEO Kad već ne rade klubovi u Hrvatskoj, mladi Dalmatinci okupirali klubove u BiH

Pravobraniteljstvo bi trebalo podnijeti tužbu i radi raskida ugovora o kupoprodaji odmarališta u Gradcu čiji je vlasnik Fabrika duhana d.d. u Mostaru. Rudniku smeđeg ugljena ‘Đurđevik’ vlada je naredila da riješi radno-pravni status zaposlenika koji su do 1992. godine radili u Hotelu ‘Đuro Salaj’ u Gradcu. Na nezakonito iznajmljivanje zgrada u Gradcu nedavno je upozorilo i nekoliko sindikata u BiH. Pet odmarališta u Gradcu izgradila su poduzeća iz BiH, a do 1992. u njima su ljetovali njihovi zaposlenici. (Hina)