Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pametna kupovina

Bez velikih dugova u siječnju 2013.? Evo kako!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sigurno ne želite da vaš kućni budžet, nakon blagdanske kupnje, izgleda kao hrvatski državni proračun. Odnosno da shvatite da ste potrošili puuuno više od onoga što ste doista imali. Evo savjeta kako to na vrijeme izbjeći.

Olovka, papir i iznos kojim raspolažete - ovo su najvažnije stvari za početak planiranja blagdanske potrošnje. Osnovno je pravilo, da troškovi budu u skladu s prihodima. Odnosno da vas potrošnja ne uvuče u dugove kada blagdani završe.

Pročitajte i ovo pr Oglas Krenite u pozitivne promjene uz CrnoJaje & Figurellu! PUSH UP program trajne vitkosti u Zagrebu i Zadru uz čak 80% popusta! PR Oglas Kreće sezona najboljih wellness & spa ponuda!

Sastavite popis svega što trebate, ne zaboravite da sigurno imate hrpu ukrasa od prijašnjih blagdana pa možda ove godine i nije potreba za novima. Najvažnije stavke su zasigurno hrana i pokloni za najmilije. Umjesto da im kupujete skupocjene poklone u želji da im dokažete koliko ih volite, možda ćete ih još više oduševiti nekim poklonom koji ste sami osmislili ili nekim događajem koji će sigurno pamtiti. I sami znate kako je lijepo primiti nešto što je neka osoba sama osmislila i napravila te uložila u to svoju ljubav i trud, nevažno o cijeni. Dakle, potrebno je malo kreativnosti i ideja, a njih je internet prepun.

Djeca, naravno, jedva čekaju otvoriti svoje poklone, no možda je i ova recesijska godina idealna prilika da ih, uz poklon koji su željeli, podsjetite da i sami mogu napraviti poklone za mamu i tatu, prijatelje, bake i djedove. Okupite se zajedno i osmislite što biste kao obitelj mogli napraviti i pokloniti ostalim članovima obitelji. Uokvireni crteži, smiješne fotografije, neki kolač - ideje su brojne. S ne tako puno novca djeca će biti kreativna i sama nešto napraviti, uživati će u 'timskom' radu s roditeljima i pravoj blagdanskoj atmosferi.

A ako patite od kroničnog nedostatka vremena ili niste spretni s rukama, izvrstan način za super poklone i super uštedu je Crno Jaje, internetska stranica za grupnu kupnju na kojoj prilikom kupnje ostvarujete popuste od 50% do 90%, te dodatne popuste za Facebook fanove i Twitter followere. Crno Jaje je jedinstveno jer njegove ponude možete vidjeti i na televiziji - NovaTV i DomaTV, plaćati na više rata, a neke proizvode i usluge možete naručiti i putem telefona.

>> Reklame kojima se uvijek veselimo!

Bliješteće lampice, akcije na svakom koraku, božićni ugođaj i glazba - ovih nas dana sve doslovno vuče da trošimo novac. No u trgovine ne idite bez popisa i plana. Osmislite što ćete kuhati, hoćete li samo raditi kolače ili vam se više isplati da ih kupite. Pratite akcije, razgovarajte s prijateljima o sniženjima, i potrudite se kupnje obaviti na vrijeme. Ako sve ostavite za zadnje dane sigurno ćete u svoj toj gužvi i stresu potrošiti puno više nego šo ste planirali.

Ako ste svjesni da se baš i ne možete kontrolirati kada ugledate neke lijepe stvari, kartice držite doma i kod sebe imajte samo novac ze koji ste izračunali da vam je dovoljan za kupnju. Pobijedite tog malog 'financijskog neprijatelja' u sebi. Ako koristite kreditne kartice informirajte se u svojoj banci kako možete što efikasnije kontrolirati troškove. Tako primjerice Kartična kuća Erste Card Club svojim klijentima omogućuje nekoliko praktičnih načina kako tijekom blagdana ostvariti najpovoljnije uvjete kupnje. Preporučuju korištenjem posebne web stranice www.dinersposebnozavas.hr koja pruža uvid u pogodnosti na više od 1.000 prodajnih mjesta koje se mogu ostvariti plaćanjem Diners karticom. Ovaj praktičan alat pokriva četiri područja: najpovoljniju kupnju, putovanja, gastro i ostalo, kažu iz Erste banke.

Dakle, malo dobre organizacije, informiranja, timskog rada u obitelji i početak 2013. ćete dočekati s osmijehom kada na naplatu stignu svi računi. Bit ćete ponosni što ste odoljeli bespotrebnom konzumerizmu. I što je najvažnije, niste zapali u velike dugove.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene