Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radnice rječke Magme upozoravaju kako pomaka u rješavanju njihove teške situacije i dalje nema.


Boje se da će odugovlačenjem stečaja ostati bez ičega. Naime, ako se stečaj ne otvori u roku od 3 mjeseca od dana prestanka ugovora o radu, neće imati pravo na isplatu plaća i otpremnina iz Jamstvenog fonda. Prijave su podnijeli i Državnom inspektoratu, Državnom odvjetništvu kao i Poreznoj upravi.

Vezani članci Tanker usidren kod Rijeke - 1 Misteriozni tanker pred Rijekom: Odakle je došao, kamo ide i što prevozi? Ni JANAF nije znao da stiže Slika nije dostupna Radnice Magme podnose prijedlog za pokretanje stečaja

>> Radnice Magme podnose prijedlog za pokretanje stečaja

'Nitko od svih tih institucija još uvijek nije reagirao. Zato se opravdano pitamo da li sve te nadležne institucije uopće štite one slabije ili su stali u zaštitu kapitala', kaže Marina Cvitić, iz Sindikata Istre i Kvarnera.

'Nikakvih pomaka nema, znači i dalje smo bez plaća od 8. mjeseca', dodala je Danijela Matić, bivša radnica Magme u Rijeci.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju