Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Uprave Narodnih novina Milivoj Fučkar potpisali su danas ugovor između Grada Zagreba i Narodnih novina o nabavi i distribuciji besplatnih udžbenika za zagrebačke osnovnoškolce vrijedan 39,4 milijuna kuna.


Udžbenici će učenike osnovnih škola tako i ove godine čekati u školama prvog dana nastave, a najviše je udžbenika za četvrti razred - 8546, a najmanje za prvi - 7590 udžbenika.

Vezani članci Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa - Ilustracija - 1 Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odbacilo pokretanje postupaka protiv Bandića, Kuščevića i Marića Slika nije dostupna Dogovoreno je: Zagrebački osnovnoškolci svake će godine dobiti besplatne udžbenike

Ovim ugovorom 63.754 učenika zagrebačkih osnovnih škola četvrti put zaredom, a treći put u suradnji s Narodnim novinama dobit će besplatno udžbenike sukladno odabiru nastavnika u pojedinoj školi, rekao je gradonačelnik Bandić.

Istaknuo je da je Grad Zagreb osigurao udžbenike za oko 32 tisuće učenika s područja posebne državne skrbi. 

Dodao je da suradnja s Narodnim novinama, kao ozbiljnim državnim poduzećem jamči da će taj posao biti obavljen transparentno i zakonito te na zadovoljstvo učenika i roditelja.

Predsjednik Uprave Narodnih novina Milivoj Fučkar kratko je rekao da je nabava i podjela tolikog broja udžbenika velik projekt kojem su Narodne novine dorasle. Izrazio je želju i za daljnjim nastavkom suradnje s Gradom Zagrebom.