Događaje u tjednu iza nas u Pregledu tjedna Dnevnika Nove TV analizirala je i komentirala Ivana Petrović.

Galerija


Počelo je vrijeme poklada, jedno do najveselijih u godini, ali i vrijeme snažne simbolike na kraju kojeg se zapali karneval, s njim i sve loše što je bilo kako bi čisti ušli u razdoblje korizme.

Vezani članci Davor Bernardić (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Bernardić: "Kad bih i htio vratiti novac, ne znam kako bih to izveo jer nisam dobio novac, nego znanje" Krešimir Beljak (Foto: Emica Elvedji/PIXSELL) Beljak: "Otac korupcije u Hrvatskoj je Franjo Tuđman, kum je Vladimir Šeks"

Vrijeme je to kad pod maskom svatko može biti što želi. Iako bi kad su maske u pitanju slobodno mogli kazati da u nas poklade traju 365 dana u godini. Tomu unatoč sve nas je strah da Davor Bernardić, predsjednik SDP-a , naš najnoviji zaštitnik satire, hrvatski Gaj Lucilije, ne proglasi maškare fake news-om.

Osim što ne razumije da je satira, ta duhovita inteligentna i proročka forma, u nas nestala i da je ono što on naziva satirom u nas najcrnji oblik sarkazma s ruba najprizemnijeg uličnog vrijeđanja i da to nikako ne smije biti simbol slobode govora.

Fake news iliti lažna vijest, izraz koji je popularizirao američki predsjednik Trump ne odnosi se samo na lažno informiranje, već i na manipulaciju i manipulativnu interpretaciju točnog sadržaja. Bernardić očito voli i slijedi Trumpa.

Koji su događaji obilježili tjedana za nama pogledajte u videu.

 


 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr