Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Beograd: Nastavljeno suđenje za zločin na Ovčari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku suđenja pred vijećem posebnog suda za ratne zločine u Beogradu, optuženi Saša Radak, kojega optužnica tereti za ratni zločin na Ovčari 1991. godine, ponovio je danas da nije kriv.

"Bio sam na ratištu u Vukovaru, ali nikoga nisam ubio", kazao je Radak u novom izjašnjavanju o optužnici, nakon što je Vrhovni sud Srbije ukinuo presudu kojom je osuđen na maksimalnih 20 godina zatvora zbog ubojstva 200 hrvatskih zarobljenika na Ovčari.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Srbi uhićeni zbog ratnih zločina Slika nije dostupna Šokantne snimke zločina

Radaku se za taj zločin sudilo zasebno od skupine od 16 suoptuženih pripadnika nekadašnje Teritorijalne obrane Vukovara i paravojne postrojbe "Leva Supoderica" optužene za isti zločin, zbog toga što je uhićen u Crnoj Gori nakon što je njima već počelo suđenje.

Sudsko vijeće suca Veska Krstajića je nedavno, na početku
ponovljenog suđenja, postupak protiv njega pripojilo "glavnoj"
optužnici protiv osumnjičenih za zločin na Ovčari, nakon što je
Vrhovni sud Srbije obje presude ukinuo zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, te naredio novo suđenje pred istim vijećem posebnog suda u Beogradu.

Za ubojstvo i mučenje hrvatskih zarobljenika na Ovčari u ranijem je postupku, od 16 optuženih, osuđeno bilo njih 14-ero dok su dvojica optuženih bila oslobođena.

Suđenje je ponovno počelo 13. ožujka ove godine, a svi su optuženi, kao i Radak u ponedjeljak, u svojim ponovljenim iskazima izjavili da nisu krivi za zločin koji im se stavlja na teret.

Suđenje se nastavlja u utorak ispitivanjem svjedoka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene