Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbi uhićeni zbog ratnih zločina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvorica bosanskih Srba uhićena su po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine pod sumnjom da su sudjelovali u jednom od najmasovnijih ratnih zločina počinjenih u toj zemlji nad Hrvatima i Bošnjacima tijekom rata od 1992. do 1995. godine, potvrdili su pravosudni i policijski izvori u Sarajevu.

Agencija za istrage i zaštitu BiH priopćila je kako su agenti njezina Centra za istraživanje ratnih zločina uhićenje obavili u suradnji s policijom Republike Srpske pri čemu je pretraženo i nekoliko stambenih objekata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 99,7 POSTO GRAĐANA REKLO 'DA' Dodik: Ovaj dan je primjer odlučnosti naroda u RS i spada u povijesne. RS je država! Slika nije dostupna RS opet stvara tenzije BiH: Ustavni sud žrtva predizbornih nadmetanja?

Tužiteljstvo je tijekom dana potvrdilo kako su uhićenja obavljena na području Prijedora.

Privedeni su Milorad Škrbić, Milorad Radaković, Gordan Đurić i Ljubiša Ćetić, svi pripadnici ratnog sastava prijedorske policije.

Oni su osumnjičeni da su zajedno s drugim policajcima iz Prijedora 21. kolovoza 1992. godine na predjelu Korićanske stijene na planini Vlašić ubili najmanje dvjesto osoba hrvatske i bošnjačke nacionalnosti.

Ubijeni su ranije zarobljeni na području Prijedora i zatočeni u koncentracijske logore koje su srpske vlasti tamo osnovale.

Zatočenima je pojašnjeno kako ih se vodi na razmjenu u Travnik, no kada su autobusi kojima su prevoženi stigli do planine Vlašić svi su izvedeni i strijeljani.

Tijela ubijenih potom su bačena niz planinsku liticu, a posmrtni ostaci pronađeni su tek nakon rata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene