Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Saslušan kao svjedok

Beograd: Jocića saslušalo i hrvatsko odvjetništvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sretena Jocića, osumnjičena da je organizirao ubojstvo vlasnika lista Nacional Ive Pukanića, u ponedjeljak je kao svjedoka saslušao istražni sudac posebnog suda u Beogradu, čemu su nazočili predstavnici hrvatskoga državnog odvjetništva, izjavio je za Hinu Jocićev branitelj Veljko Delibašić.

Delibašić je kazao da je Jocić saslušan na molbu hrvatskih pravosudnih tijela te izrazio zadovoljstvo što je njegov branjenik saslušan kao svjedok, a ne okrivljenik. Jocić je saslušan kao svjedok u postupku protiv Luke i Roberta Matanića, Amira Mafalanija i Slobodana Đurovića, koji su uhićeni u Hrvatskoj pod sumnjom u umiješanost u Pukanićevo ubojstvo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optužen za organizirano ubojstvo Obrana traži da suđenje Jociću bude što prije i javno Slika nije dostupna Odvjetnik Sretena Jocića: 'Joca niti je nudio, niti mi je nuđena nagodba'

>> Jociću produljen pritvor za dva mjeseca

Objasnio je kako on nije nazočio saslušanju jer je Jocić saslušan kao svjedok, a po zakonu svjedok nema pravo na branitelja. Jocić, poznat kao Joca Amsterdam, uhićen je u Beogradu 27. travnja 2009. i nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je organizirao ubojstvo vlasnika zagrebačkog tjednika Nacionala Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića, koji su stradali u eksploziji bombe 23. listopada 2008. u Zagrebu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene