Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Benkovački sajam

Dani kad Benkovac postaje centar svijeta: "Tradicija, starina, traktori... nema čega nema"

Aktualno Galerija Slavlje u Benkovcu - 1 Slavlje u Benkovcu - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Slavlje u Benkovcu - 2 Slavlje u Benkovcu - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Slavlje u Benkovcu - 3 Slavlje u Benkovcu - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Slavlje u Benkovcu - 4 Galerija 1/4 >>
Deseti u mjesecu u srcu Bukovice znači samo jedno - svi putevi vode na Benkovački sajam. Ni inflacija nije poremetila planove, trgovalo se uz pjesmu i janjetinu, a reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić provjerila je kakva je bila atmosfera.

Od igle do lokomotive, nema čega nema, a u četvrtak je na Benkovačkom sajmu bilo više od 10 tisuća ljudi. Za komad janjetine čekalo se u redovima i do dva sata, a kući nosilo od voća i povrća do opreme za roštilj. "Kupio sam jedan kotlić, a jedan za prijatelja. Tako da ima i prijatelj i ja, jedan drugome da dođemo u goste da moramo se počastit", govori Jovo iz Udbine.

"U Benkovcu smo, moraju se počastiti. Ne da je normalno nego se moraju počastit, zato su došli tu", objašnjava Stipe iz Sinja. Mile je svakog desetog na sajmu i uvijek ga raduje vidjeti janjetinu kroz čitavu godinu, dok Željko također voli tu poslasticu: "Ja imam kuci 30 janjadi, ali ovo je specijalitet. Ne mogu opisat. Sve je slađe van kuće."

Pročitajte i ovo DHMZ 10. kolovoza Povratak ljeta Upaljen meteoalarm za pet regija: DHMZ objavio da će se vrijeme postupno razvedravati, ali kišu je zamijenio novi problem

Za cijenu se pitalo nije, a brzinom munje nestajale su i namirnice sa štandova. "Trenutno imam samo misni sir, sve se drugo prodalo, šta smo donijeli, ujutro je sve nestalo“, kaže Damira vlasnica jednog OPG-a. Trgovci ne kriju da je i ovamo u goste došla inflacija.

Pročitajte i ovo Marijan Aladrović U 68. godini života Umro bivši požeški župan i gradonačelnik Pleternice, ministrov otac

"Bolje se radi u eurima, nešto šta si im prodavao u kunama, recimo za 40 kuna, sad olako prodaš za 10 eura“, kaže Pero. Kući se iz Benkovca nosilo, kažu: što ti srce želi. Jer umjesto na plažu, svi putevi danas su vodili u Ravne kotare. Anđela na sajam uvijek vraća "tradicija, starina, traktori, nema šta nema". A za one koji još nisu bili, poziv od Mare za sljedeći mjesec, iz srca Ravnih kotara: "Mogu doći, neka samo i vide šta ima. Mogu skratit vrijeme, šta je rekao moj djed. Isplati se."
 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene