Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak ljeta

Upaljen meteoalarm za pet regija: DHMZ objavio da će se vrijeme postupno razvedravati, ali kišu je zamijenio novi problem

DHMZ 10. kolovoza
DHMZ 10. kolovoza Foto: DHMZ
Državni hidrometeorološki zavod objavio je prognozu za danas te upozorio da je za četiri regije upaljen meteoalarm, i to zbog vjetra.

U četvrtak nas očekuje uglavnom sunčano vrijeme uz blagu naoblaku, no uz povremeno više oblaka mjestimice malo kiše, popodne i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom na istoku.

Na Jadranu će biti pretežno sunčano, ponegdje uz umjerenu naoblaku, ali većinom suho. Vjetar na kopnu bit će slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, međutim na moru se očekuje umjerena, lokalno i jaka bura, a poslijepodne sjeverozapadnjak i zapadnjak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Vraća nam se pravo ljeto! Sve detalje donosi meteorolog Nikola Vikić-Topić

Najviša dnevna temperatura zraka bit će od 22 do 26, na Jadranu između 27 i 30 stupnjeva.

Uključen žuti meteoalarm za pet regija

DHMZ je objavio da je zbog vjetra žuti meteoalarm na snazi na Kvarneru i Kvareniću, Velebitskom kanalu te na sjeveru, sredini i jugu Dalmacije.

Tijekom jutra i ponovo navečer na Kvarneru i u sjevernoj Dalmaciji mjestimice se očekuje jaka bura. Najjači udari vjetra bit će 35-40 čvorova (65-75 km/h).

U srednjoj i južnoj Dalmaciji poslijepodne će ponegdje puhati pojačan i jak maestral, a potkraj dana opet pojačana bura. Najjači udari vjetra bit će 35-40 čvorova (65-75 km/h).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene