Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i i predsjednica Nacionalnog vijeća Vesna Pusić sastali su se danas s članicama Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova Europskog parlamenta.


Bebić je europarlamentarke upoznao s podatkom da u aktualnom sazivu udio zastupnica iznosi 25 posto, da u radnim tijelima Sabora zastupnice sudjeluju proporcionalno te da uz saborski Nacionalni odbor, kojim predsjedava žena, u Ustavnom sudu djeluje pet sutkinja od ukupno 13 sudaca.

Vezani članci Slika nije dostupna Žena u politici sve više Slika nije dostupna U mađarskoj politici premalo žena

Bebić je svoje gošće podsjetio i da je na čelu Vlade RH žena. 'Iako nismo posve zadovoljni ukupnim sudjelovanjem žena u hrvatskom političkom životu, Hrvatska je u proteklih 20 godina ostvarila vidljiv napredak po tom pitanju', rekao je Bebić.

Parlamentarke je nakon predsjednika Sabora primila i predsjednica Nacionalnog vijeća Vesna Pusić. 'Razgovarali smo o tijeku pregovora Hrvatske, o informiranosti hrvatskih građana i potrebnim akcijama u tom pogledu, o promjenama informiranosti naših parlamentaraca i hrvatske javnosti, o promjenama do kojih će doći kao i o ulozi Nacionalnog odbora', kazala je Pusić.