Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U 20 godina ipak napredak

Bebić: Nismo baš zadovoljni sudjelovanjem žena u političkom životu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i i predsjednica Nacionalnog vijeća Vesna Pusić sastali su se danas s članicama Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova Europskog parlamenta.

Bebić je europarlamentarke upoznao s podatkom da u aktualnom sazivu udio zastupnica iznosi 25 posto, da u radnim tijelima Sabora zastupnice sudjeluju proporcionalno te da uz saborski Nacionalni odbor, kojim predsjedava žena, u Ustavnom sudu djeluje pet sutkinja od ukupno 13 sudaca.

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici

Bebić je svoje gošće podsjetio i da je na čelu Vlade RH žena. 'Iako nismo posve zadovoljni ukupnim sudjelovanjem žena u hrvatskom političkom životu, Hrvatska je u proteklih 20 godina ostvarila vidljiv napredak po tom pitanju', rekao je Bebić.

Parlamentarke je nakon predsjednika Sabora primila i predsjednica Nacionalnog vijeća Vesna Pusić. 'Razgovarali smo o tijeku pregovora Hrvatske, o informiranosti hrvatskih građana i potrebnim akcijama u tom pogledu, o promjenama informiranosti naših parlamentaraca i hrvatske javnosti, o promjenama do kojih će doći kao i o ulozi Nacionalnog odbora', kazala je Pusić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene