Zoran Milanović i Mario Banožić
Zoran Milanović i Mario Banožić Foto: Pixsell

Ministar obrane Mario Banožić rekao je u petak novinarima u Münchenu da na uvrede predsjednika Zorana Milanovića više ne želi odgovarati, podsjetivši na rezultate svog rada u MORH-u, nabavci borbenih oklopnih vozila, vojnih zrakoplova, unaprjeđenje sustava obrane.


"Ovih posljednjih pet mjeseci bio sam izložen uistinu nizom osobnih uvreda i predstavljanje mene u javnosti kao nešto loše, no ja jednostavno na te njegove uvrede više ne želim odgovarati", odgovorio je Banožić na pitanja hrvatskih novinara u Münchenu, gdje sudjeluje na 58. Sigurnosnoj konferenciji.

Ministar obrane podsjetio je na svoje rezultate i poručio da će ti rezultati govoriti za njega. Pritom je istaknuo svoj cijeli radni tjedan od Bruxellesa pa do Münchena.

"Ako bi pogledali samo početak ove godine i što smo napravili po pitanju modernizacije i opremanja Hrvatske vojske, rješavanju borbenih oklopnih vozila Bradleya i ono što dalje radim upravo s ciljem formiranja srednje pješačke brigade, ispunjavanja i NATO ciljeva i daljnjeg opremanja i modernizacije vojske - to su rezultati i oni će govoriti za mene", istaknuo je Banožić.

HDZ, ilustracija HDZ odgovorio Milanoviću: "Zašto odbija Grbina, koji koristi naknade koje ne bi smio, nazvati banditom i razbojnikom?"

Podsjetio je i na i čestitke Hrvatskoj svih NATO članica, prije svega i na nabavci višenamjenskih borbenih aviona, ali isto tako i na rješavanju borbenoga vozila pješaštva i onih planova i promjena koje unosimo u sustav obrane.

"Dakle, Vlada na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem radi dobro i na tome smo očitovali i čestitke i priznanje svih jučer prisutnih na sastanku", naglasio je Banožić.

Novinari su ministra Banožića pitali i hoće li isplatiti dnevnice vojnicima koji su bili u Milanovićevu protokolu. Ministar obrane odgovorio je da posao obavlja po Zakonu, napomenuvši da predsjednik Milanović treba smanjiti taštinu i ego i poslati jednostavan zahtjev na Kabinet ministra obrane.

Predsjednik Zoran Milanović Milanović ponovo prozvao Plenkovića: "Junak kasno na bojište stiže..."

"Ovdje je stvar vrlo jednostavna. Sve ono što se događa temeljem Zakona o obrani, ministar obrane ispoštuje, pa tako i upravo formiranje putovanja. Nažalost, ljudi koji su bili angažirani za organiziranje tog putovanja koje nije bilo u skladu sa zakonskom procedurama predstavlja prije svega problem za fiskalnu odgovornost ministra, a isto tako i proračun Ministarstva obrane", istaknuo je Banožić.

Andrej Plenković i Zoran Milanović Plenković o dvije Milanovićeve godine: "Ajde sokole, ako je to kazneno djelo – prijavi"

"Dakle, sve što treba učiniti predsjednik Republike jest - smanjiti svoju taštinu i ego i poslati jedan jednostavan zahtjev na Kabinet ministra obrane. Time se stavljamo u zakonsku formu, radi se odluka, temeljem odluke zapovijed načelnika Glavnog stožera, a onda s tim nemamo više ovakvih problema. Dakle, stvari su vrlo jednostavne - ministar obrane posluje po zakonu", poručio je Banožić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju