Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obljetnica smrti

Banožić: "Gojko Šušak bio je domoljub od kojeg treba učiti kako se voli i brani Hrvatska"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gojko Šušak bio je jedan od onih od kojih svaki domoljub može učiti kako se voli i brani Hrvatska, poručio je u utorak ministar obrane Mario Banožić u povodu 24. godišnjice smrti tog ratnog ministra obrane.

"Prisjećamo se danas obljetnice smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška. Postoje ljudi koji su u prijelomnim povijesnim danima preuzeli odgovornost, prepoznajući neponovljivost trenutka u stvaranju slobodne i neovisne hrvatske države. Jedan iz reda velikana je zasigurno Gojko Šušak", stoji u priopćenju aktualnog ministra obrane.

Ratni ministar obrane Šušak, nastavlja Banožić, stvarao je s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, unatoč izazovima i unatoč svim zaprekama, snagu koja će braniti Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović NOVA RUNDA Milanović: ''Majka me molila da zbog mira u obitelji pustim Jandrokovića na miru. Plenković i ja nismo ista dimenzija''

Pročitajte i ovo Davor Božinović, Borovo selo "živimo u opasnim vremenima" Ministar upozorio: "Europske zemlje se naoružavaju, zabrinute su da bi se rat mogao proširiti"

"Ta snaga je od srčanih, hrabrih branitelja nošena domoljubljem, vođena jasnim zapovijedima, izrasla u nezaustavljivu, pobjedničku Hrvatsku vojsku! Kod ministra Šuška nije bilo kalkulacija i nije bilo odstupanja. Bio je jedan od onih od kojih svaki domoljub može učiti kako se voli i brani hrvatska država! Jedan je Gojko Šušak, pobjednik koji je izvršio sve svoje zadaće! Hvala mu za sve", poručio je ministar Mario Banožić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene