Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Netrpeljivosti na aktualnom satu

Bandić odbrusio Čoviću: Ovo je klasična komunistička demagogija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada se potegnulo pitanja financijskih problema u megatvrtci Čović je izbjegavao dati konkretne odgovore te odabrao taktiku, napad je najbolja obrana.

Na aktualnom satu na današnjoj Skupštini ponovno je postalo jasno kako zagrebački gradonačelnik i Ivo Čović, predsjednik uprave Holdinga, unatoč sve učestalijim sastancima zajednički jezik ne mogu naći. Početak Skupštine zasjenio je verbalni okršaj najmoćnijih ljudi u metropoli. Naime, kada se potegnulo pitanja financijskih problema u megatvrtci Čović je izbjegavao dati konkretne odgovore te odabrao taktiku, napad je najbolja obrana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SJEDNICA SKUPŠTINE Smanjenje broja gradskih ureda odgođeno, a HDZ poručio: ''Bandićevim uštedama nekada se smijalo'' Slika nije dostupna Aktualni sat u Zagrebu VIDEO: Umrijet ćete od mržnje, ali me živoga zakopat' ne možete

'Problema ima, no ja sam zadnji koji bi se češljao dok selo gori, češe se onaj koga svrbi. Smanjili smo izdatke i očekujem da ćemo zadržati kreditni rejting', kazao je Čović, referirajući se na jučerašnji 'udarac' gradonačelnika Bandića koji smatra da je Holding 'šuplji brod koji treba zakrpat' te da se uprava 'češlja dok selo gori'.

Da financijskih problema ima je postalo jasno i nakon što je Holding zatražio dio kolača od pročišćavanja otpadnih voda - do 30 milijuna kuna godišnje. Plaće kasne, a predsjednik Uprave osim što je ranije najavio 'rasprodaju' dijela imovine, šuplji brod želi zakrpti dodatnim novcem građana koji za pročišćavanje otpadnih voda godišnje plate između 450 i 600 milijuna kuna. 'To je klasična komunistička demagogija, skinite maske i udijelite zastupnicima nalaze revizije', kontrirao je Bandić i ponovio; 'stojim iza toga da se češljate dok selo gori'.

Paljba na Čovića, koji priznaje da su prihodi podružnica pali nije bila završila. Margareta Mađerić, zastupnica HDZ-a, ponovno je od njega tražila da otkrije koliko ima zaposlenika u upravi Holdinga i da objelodani njihove plaće, na što je Čović odgovorio kako će zastupnike o tom pitanju izvijestiti pismeno. Dodao je kako se broj zaposlenika sustavno smanjuje te da se u 'Holdingu ne događa ništa posebno'. Rekao je kako je 'direkcija' potrebna kako bi se moglo bolje upravljati resursima.

Na aktualcu potegnuto je i pitanje azbesta u školama i vrtićima. Materijalima koji mogu ozbiljno ugroziti zdravlje djece. Bandić je na to odgovorio u već poznatoj maniri. Zastupnicima je poručio kako stručnjaci smatraju da azbest nije štetan dok se ne samelje te da će to pitanje riješiti vrijeme. Usporedio je to i sa zmijom koja spava te prepričao kako su poskoci u njegovu kraju 'kućni ljubimci' koji nisu opasni dok ih se pusti na miru. Vjeruje kako je to najbolje riješenje i za obrazovne i odgojne ustanove, 'zaražene' azbestom. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene