Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje Crodemoskopa

Bandić dvostruko popularniji, Sanader najpoželjniji za predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema posljednjem istraživanju Crodemoskopa nastavljen je trend stranačke bipolarizacije u našoj zemlji, dvije vodeće stranke, HDZ i SDP prilično su izjednačene.

Dok su te dvije stranke najpopularnije, njihovi su predsjednici ujedno jedni od najpozitivnijih, ali i najnegativnijih političara. No, premijera Sandera to ne bi trebalo smetati jer je upravo on na vrhu ljestvice za budućeg predsjednika.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Liste se predaju do petka Novčane kazne prijete strankama koje se ne budu pridržavale ovog pravila Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili"

Stoga, ne čudi što su prema posljednjem istraživanju, SDP i HDZ  najpopularnije među građanima. SDP je na vrhu ljestvice, ali tik uz njega je HDZ. Oporbenjaci su prošli mjesec uživali gotovo 29 posto popularnosti, a ovaj mjesec pali su za 1 posto. Vladajući su pak ovaj mjesec porasli za 2 posto. Očito da je HDZ-ova kampanja za lokalne izbore probudila svoje biračko tijelo.

Bandić postao dvostruko popularniji

Utrka za najpopularnijeg političara također je tijesna. Predsjednik Mesić zauzeo je prvo mjesto, dok preostala dva mjesta drže opet stranački protivnici, Sanader i Milanović. No, njih su dvojica također pri vrhu ljestvice najnegativnijih političara. Najveći je uspjeh zabilježio prvi čovjek Zagreba, Milan Bandić, kojem je, nakon lokalnih izbora, popularnost dvostruko porasla.

Čim je stavljen na popis potencijalnih kandidata za novog stanovnika Pantovčaka, premijer Sanader zasjeo je na prvo mjesto i tako pomeo konkurenciju, Nadana Vidoševića i Ivu Josipovića. Iako vladajući uporno lobiraju za ulazak Hrvatske u Europsku Uniju, građani se, već peti mjesec zaredom, s tim ne slažu. Zbog dugih pristupnih pregovora, Hrvati su očito izgubili interes za tako željenu Europu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene