Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, na novinarski upit o njegovoj eventualnoj kandidaturi za čelnog čovjeka SDP-a, rekao je danas, da dok se (bivši) predsjednik stranke Ivica Račan bori za život, ne želi sudjelovati u javnim "pripetavanjima" oko njegovog nasljednika i da mu je strano svako kadroviranje.


Bandić je na konferenciji za novinare nakon sjednice Gradskog poglavarstva rekao da će najodgovorniji ljudi iz SDP-a znati izaći iz situacije u kojoj se stranka nalazi na poseban način te poručio kako Ivici Račanu želi da dobije bitku za život.

Vezani članci Milan Bandić - 2 Bandić u Banovini: Niste sami, Zagreb će vam pomoći Ivan Račan Ivan Račan hospitaliziran zbog koronavirusa: ''Pitao sam doktora trebam li pripremiti oporuku...''

"Sve svoje ambicije sam jasno izrazio na vrijeme kad je to trebalo i to će biti i ovaj put. Nisam kad drugi, ja sam Milan Bandić i imam srce i dušu i u ovom trenutku ne želim govoriti o kadroviranju unutar stranke, a to bi preporučio i drugima... O tome u ovom trenutku ni ne razmišljam", rekao je gradonačelnik.

Je li bitnije čovjekova borba za život ili tko će biti kandidat za
nasljednika Ivice Račana, upitao je Bandić.

"Na nama je da svatko radi svoj dio posla kako bi pobijedili na parlamentarnim izborima u studenome, a tu će Zagreb prednjačiti s trećinom glasova u pobjedi SDP-a na parlamentarnim izborima i to je moja zadaća", poručio je Bandić.

"O svemu ostalom ćemo..., sve u svoje vrijeme. Neodgovorno je svako kadroviranje dok se (bivši) predsjednik stranke bori za život. Za njega me vežu određeni osjećaji, zajednički poslovi i zadaci, 17 smo godina gradili hrvatsku socijaldemokraciju", kazao je Bandić.