Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova pressica u HDZ-u

Bačić će tužiti Pavošević: Branim se od vjetrenjača, moje ruke su čiste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon Ivana Jarnjaka jučer, danas je pressicu održao i glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić.

Bačić se pred novinarima branio od navoda tajnice HDZ-a Branke Pavošević o tome da je zajedno s njom uništavao dokumente oko crnih fondova. Istaknuo je kako će i on tužiti Pavošević.

Pročitajte i ovo Krešimir Ačkar Veliki uspjeh On je nova zvijezda HDZ-a, brojem glasova nadmašio je mnoge poznate. Spominje se i kao potencijalni ministar obrazovanja Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti"

'Ne bojim se istrage. Moje ruke su čiste, kao i ruke HDZ-a. Odbacujem apsolutno sve optužbe pune kontradikcija, koje je iznijela blagajnica HDZ-a Branka Pavošević, a na temelju kojih se ja sada moram opravdavati', poručio je Bačić.

'Branim se od vjetrenjača, jer ni ja, niti itko drugi ne može znati, je li njezin iskaz vjerodostojan i je li sve što je dosad izrekla uistinu tako', istaknuo je Bačić pred novinarima.

'Potpuna je izmišljotina da sam uništio ili tražio da unište bilo kakve dokumente u stranci, dapače, kada sam došao na mjesto glavnog tajnika i doznao da postoje određene gotovinske naplate od stranke gđe. Pavošević, zatražio sam dokumentaciju o tome i naložio da se prestane s bilo kojim gotovinskim transakcijama i stranci', rekao je Bačić.

'Nisam znao za postojanje crnog fonda'

'Ono što znam, da kad sam 1. srpnja 2009. godine došao na ovu funkciju, tražio sam da se ponište bilo kakvi dokumenti, a za isto sam se založio i nakon saznanja da su postojale gotovinske transakcije u stranci. Tražio sam da se to zaustavi i svatko tko tvrdi drugačije, laže', istaknuo je glavni tajnik HDZ-a.

Kad je saznao za sporne transakcije, Bačić je tražio da se s tim prestane, čime je priznao da je znao za crne fondove, no na tiskovnoj konferenciji se pravdao da je riječ o legalnim poslovima. Ipak, o tome nije obavijestio nadležne.

'Apsurdno je ono što govori Pavošević da je dokumentaciju uništavala sa mnom, a onda sve iskopala u vrtu', naglasio je Bačić. 'Za postojanje crnog fonda nisam znao, niti sam se, ako je postojao, njime koristio', dodao je.

'Poslovanje HDZ-a bilo je transparentno'

'Stranka (HDZ) mojim dolaskom odlučno i beskompromisno radi na raščišćavanju repova, a pokušavaju me kompromirati oni koji su optuženi. Valjda oni koji me terete mogu to i dokazati', poručio je Bačić.

'Poslovanje HDZ-a bilo je transparentno i u skladu sa zakonom', tvrdi Bačić, ali ne pojašnjava na koje je gotovinske isplate mislio. Zanimljivo je da HDZ još uvijek nije razrješio Branku Pavošević s mjesta blagajnice, ali je Bačić rekao kako će o tome biti uskoro riječi.

Na kraju je poručio kako HDZ nije USKOK-u dostavio nikakav papir imena, koja bi bila saznanja o crnim fondovima, kao i to da ih za to nitko nije niti pitao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene