Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi čovjek istarskog HDZ-a

ANTON KLIMAN Novi ministar turizma, ugostitelj bez političkog iskustva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istarski poduzetnik i saborski zastupnik HDZ-a Anton Kliman novi je ministar turizma u Vladi Republike Hrvatske, objavio je mandatar Tihomir Orešković.

Istarski poduzetnik i saborski zastupnik HDZ-a Anton Kliman novi je ministar turizma u Vladi Republike Hrvatske, objavio je mandatar Tihomir Orešković. 

Pročitajte i ovo Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

Rođen u Vodnjanu, Anton Kliman dopredsjednik je istarskog HDZ-a, a prema navodima medija, najveći je donator HDZ-ove izborne kampanje iz Istre. On je osobno donirao 2.000 kuna, a njegova tvrtka Barbariga nova d.o.o. iz Vodnjana, koja se bavi ugostiteljstvom, još 10.000 kuna.

Drugi čovjek istarskog HDZ-a  diplomirani ekonomist iz Vodnjana, rođen 1967. godine, aktivni je turistički djelatnik te je osnivač i vlasnik tvrtke Barbariga nova d.o.o. koja se bavi ugostiteljstvom. Do parlamentarnih izbora nije se aktivno bavio politikom. Hrvatski je branitelj te predsjednik Hrvatskog katoličkog zbora 'Mi'. Relativno nepoznatog Klimana kandidirala je istarska podružnica HDZ-a.

U imovinskoj kartici Kliman je među ostalim naveo dva kredita. Onaj u iznosu od 225 tisuća kuna podigao je 2014. godine u Zagrebačkoj banci, a mjesečna rata mu je 2844 kune. Drugi kredit podigao je u Ersteisteiermarkishebank 2015. godine, iznosi 120 tisuća kuna, a rata mu je 1500 kuna mjesečno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene