Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Knjižara u problemima

Antičević: Traju intenzivne konzultacije knjižara oko Algoritma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnik Algoritma MK Neven Antičević rekao je u četvrtak da trenutačno traju intenzivne konzultacije s knjižarima oko iznalaženja rješenja u kojima se našao taj veliki nakladnički lanac, te da rješenje još nije na vidiku.

U ovom trenutku ništa konkretno se ne može reći. Trgovine se nalaze pod inventurom zbog pritiska nakladnika da doznaju s čime raspolažemo, a kad to budemo napravili imat ćemo "stock analizu". Tada ćemo moći reći kakvo je stanje i moći zajednički donijeti odluku, kazao je Antičević Hini.

Pročitajte i ovo Novac, ilustracija (Pixell) nemilosrdna birokracija Demografska obnova na hrvatski način: Država od ovih majki traži da vrate porodiljne naknade Slika nije dostupna PAD ALGORITMA Ministrica najavila hitne mjere zbog krize u nakladništvu

Očekujem neki dogovor, kazao je i dodao da oko njih ima dosta dobronamjernih ljudi i da tek treba vidjeti može li se nešto od toga riješiti.

Knjižarskom lancu Algoritmu MK od ponedjeljka je blokiran račun i vjerojatno će završiti u stečaju s dugom prema nakladnicima od 30-ak milijuna kuna, doznaje se od Zajednice nakladnika koja pokušava spasiti knjižarsku infrastrukturu i oko 260 radnih mjesta u Algoritmovim knjižarama.

Kako bi se spriječilo zatvaranje knjižara Algoritma MK, hrvatski izdavači, okupljeni u Zajednici nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, pokrenuli su pregovore s drugim vlasnicima knjižara koji bi mogli preuzeti u najam barem dio od 31 Algoritmove knjižare, rekao je u četvrtak Hini predsjednik Zajednice nakladnika Mišo Nejašmić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene