Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

General Ante Gotovina pridružio se u ponedjeljak navečer Pleterničanima u paljenu svijeća uoči odlaska u Vukovar u Kolonu sjećanja.


'Postoje važni dani u životu jedne nacije i demokracije kao što je sutrašnje obilježavanje dana sjećanja na vukovarske žrtve. Tu ne smije biti politike i svi trebamo biti jedinstveni te s dostojanstvom i dužnim poštovanjem odati počast žrtvama Vukovara. Isto je tako s Danom domovinske zahvalnosti ili Danom pobjede. Moramo cijeniti ljude i žrtvu svih onih koji su dali svoje živote i svoje zdravlje, a pobjeda nam je omogućila neovisnost i slobodu. To su temelji hrvatske državnosti na kojima gradimo budućnost onakvu kakvu svi želimo', rekao je tijekom boravka u Pleternici general Ante Gotovina, a donosi 034portal.

Vezani članci Ivan Penava Penava uvjeren da će se iznaći kompromis: "Odustajanje od Kolone sjećanja nije opcija" Željka Mitrović, djevojčica u plavom kaputiću (Foto: Dnevnik.hr) Što se dogodilo s uplakanom djevojčicom u plavom kaputiću iz Vukovara: "Lomila sam se ostati ili otići, ali srce previše voli ovu Slavoniju"

Dodao je kako ne zna još hoće li u utorak biti u Vukovaru ili Škabrnji, ali će biti na misi za poginule branitelje.

Na pitanje o zbivanjima uoči Dana sjećanja u Vukovaru u proteklih nekoliko godina rekao je kako je 'i demokracija i sve ono što ide s njom je proces, nikad događaj'.

FOTO Tko je to generala Gotovinu kandidirao za predsjednika ...

'Bili smo svjedoci nečega u prošlosti zbog čega nismo bili sretni. Trebamo naučiti da oprostiti nečiju pogrešku nije slabost nego snaga. Samo jak čovjek može oprostiti, ne i zaboraviti. Onaj drugi, nasuprot, mora biti spreman taj oprost prihvatiti. Postoje još uvijek emocije, ali uvjeren sam da naši ljudi to shvaćaju', rekao je Gotovina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook