Goran Kotur (SDP)
Goran Kotur (SDP) Foto: DNEVNIK.hr

"Ante Franić nije mogao prihvatiti suradnju s gradonačelnikom Puljkom i nastavlja svoj put samostalno", priopćio je predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur, koji sada ostaje bez kluba u Gradskome vijeću.


Predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur u petak je obavijestio medije o razlazu s Antom Franićem, njihovim stranačkim kandidatom za gradonačelnika na prošlim izborima. 

''Jutros sam razgovarao s kolegom Antom Franićem te smo se usuglasili kako je najbolje da on nastavi svoj politički put van Kluba SDP-a. Kolega Franić nije mogao prihvatiti suradnju s gradonačelnikom Puljkom i nastavlja svoj put samostalno'', priopćio je Kotur te dodao kako se zbog čitave situacije neće kandidirati za novi mandat predsjednika gradskog SDP-a.

"S Antom Franićem sam želio postići novu energiju u splitskom SDP-u jer je riječ o mladom i uspješnom poslovnom čovjeku iz realnog sektora, a ova situacije je najbolja kako za njega tako i za SDP'', napisao je Goran Kotur u svom priopćenju.

Kombi SDP-ovog kandidata Franića blokirao ulaz na dječje igralište Kombi SDP-ova kandidata Franića blokirao ulaz na dječje igralište u Splitu, uklanjao ga pauk

Dotad nepoznati esdepeovac Ante Franić na izborima za splitskog gradonačelnika postigao je katastrofalan rezultat, a kao gradski vijećnik, kako tvrde upućeni, uglavnom je zastupao stavove suprotne onima stranačkih kolega. Poznavatelji lokalne političke scene kažu i kako je znao biti iznimno neugodan i svadljiv te im nije jasno zašto se Kotur uopće odlučio za njegovu kandidaturu. 

Franić sada nastavlja s radom u Gradskom vijeću kao nezavisni vijećnik, što znači da SDP ostaje bez trećeg vijećnika, potrebnog da bi imao klub. Slična stvar dogodila se svojedobno i Marijani Puljak kada je njezin klub napustilo nekoliko stranačkih kolegica i kolega.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju