Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanka u Saboru

KRITIKA VLADI 'Ne može se oporezivati nekretnine, to mora biti porez na imovinu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HNS-ova zastupnica Anka Mrak Taritaš opetovala je u srijedu u Hrvatskom saboru stav svoje stranke da treba oporezovati imovinu, a ne nekretnine, te poručila kako Vlada najavom poreza na nekretnine "plaši građane".

"HNS je, i dok je bio u vlasti, jasno rekao da je smisao uvesti zakon (porez) na imovinu, ali da pritom treba uvesti i neke limite i cenzuse", rekla je HNS-ova zastupnica Anka Mrak Taritaš nakon stanke koju su, zbog različitih razloga, zatražila tri zastupnička kluba.

Pročitajte i ovo Ilustracija POREZNE ŠKARE Priprema se uvođenje poreza na nekretnine? Ministar najavio pravedniju raspodjelu poreznog tereta Slika nije dostupna 'Nije pravo vrijeme' Mrak Taritaš: Porez na nekretnine ne treba uvoditi prije kvalitetne analize

Pritom je navela primjer Francuske koja ima limit od 100 tisuća eura imovine koja je oslobođenja plaćanja poreza.

Bivša ministrica graditeljsta tvrdi i da Vlada, najavama zakona o porezu na nekretnine u dva koraka, plaši građane koji nisu štedjeli u dionicama, zlatu, dijamantima, nego u nekretninama.

"HNS je, dok je sudjelovao u Vladi, jasno rekao da se ne može oporezivati nekretnine, to mora biti porez na imovinu. Treba pričekati odgovarajući trenutak za uvođenje takvog zakona te imati 'nulto stanje', koje nemamo", istaknula je zastupnica.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene