Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gotova je sjednica Nacionalnog vijeća na kojoj su HDZ-ovci analizirali rezultate izbora.


Predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković, nakon sjednice Nacionalnog vijeća obratio se novinarima.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o ruskom cjepivu: "Uspostavili smo kontakte, želimo rezervirati cjepivo, ali i biti odgovorni. Cijena? Još nije određena" Andrej Plenković i Davor Filipović Plenković najavio moguće ublažavanje mjera: "Treba nagraditi strpljivost i odgovornost naših sugrađana. Razmišljamo o nekoliko iskoraka"

"Možemo biti zadovoljni što smo povećali broj mandata. HDZ pojedinačno kao stranka u Saboru će imati 57 mandata. Više od SDP-a, koji ima 39 mandata. Dogovorili smo da pristup pregovorima o formiranju buduće Vlade Republike Hrvatske bude na temelju našega izbornog programa. Taj program izradili su naši stručnjaci i upravo na toj platformi oformili smo radnu skupinu koja će razgovarati s drugim strankama i vjerujemo da ćemo u propisanim rokovima formirati stabilnu Vladu", rekao je Plenković

Istaknuo je kako je HDZ uvjerljivi pobjednik izbora i u pregovore ulaze s te pozicije. Čuli su jamstava Mosta te tvrde kako su neka od njih provediva, dok neka zahtijevaju razgovore.

Otvoren je za suradnju s Mostom i drugim strankama, kao i predstavnicima nacionalnih manjina.

"O koherenciji Narodne koalicije još treba vidjeti, a nakon toga ćemo razgovarati", zaključio je Plenković.

Andrej Plenković je tijekom dana komentirao povlačenje Zorana Milanovića što možete pročitati na ovom linku.