Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predizborni skup

Andrej Plenković komentirao DP-ovu najavu rebalansa proračuna: "Uskoro će doći do prilagodbi..."

HDZ se okupio na predizbornom skupu za EU izbore. Na njemu je i predsjednik stranke i nositelj liste Andrej Plenković koji je na nedavnim parlamentarnim izborima osvojio treći mandat za sastavljanje vlade.

Članovi HDZ-a u utorak su se okupili u Domu kulture u Bjelovaru u povodu predstojećih izbora za Euopski parlament koji će se održati 9. lipnja. Slogan HDZ-a na ovim izborima je "Hrvatska. Snažna i važna". 

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković iz Bjelovara je komentirao dnevnopolitičke aktualnosti.

"Veliko nam je zadovoljstvo da smo danas u Bjelovaru gdje ćemo predstaviti listu HDZ-a kako bi što većem broju građana predstavili kandidate i program koji se zove Hrvatska. Snažna i važna", rekao je Andrej Plenković i rekao da im je cilj osnažiti položaj, prije svega gospodarski, Republike Hrvatske.

"Mjerama koje smo poduzimali uspjeli smo očuvati socijalnu koheziju u društvu i ostvarivati strateške ciljeve", dodao je.

"Dosad smo povukli 20,5 milijardi europskih sredstava, a uplatili 6,5 milijardi. U plusu smo 14 milijardi eura", istaknuo je Plenković.

U nastavku je nabrojao dostignuća svoje Vlade, ali i ulaganja u Bjelovarko-bilogorskoj županiji.

Domovinski pokret navodno je najavio  da će tražiti rebalans proračuna zbog mjera koje su obećavali prije izbora, a premijer je rekao da će pričekati da se trojica novih ministara iz te stranke detaljno upoznaju sa stanjem u ministarstvima koje su preuzeli.

"Provodit ćemo program Vlade. Logično je, budući da smo restrukturirali sama ministarstva, da će vrlo skoro, u dogovoru s ministarstvom financija doći do prilagodbi kad je riječ o financijskom okviru i nastojat ćemo realizirati ciljeve zajedničkog programa pa će u tom kontekstu sigurno biti mjesta za realizaciju projekata koji se tiču poljoprivrede, demografije i iseljeništva", zaključio je Andrej Plenković.

Na upit novinara o diplomi Josipa Dabre, premijer Plenković nije želio komentirati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene