Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plenković optimističan

'Mislim da smo se brzo konsolidirali i da HDZ u ove izbore ide na pobjedu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u četvrtak je u Karlovcu održao sastanak sa svim kandidatima na listama.

'Izložili smo koncept kampanje, strategiju po izbornim jedinicama, strategiju za XI. izbornu jedinicu, korištenje preferencijalnog glasovanja... Mislim da će to biti vrlo dobro i dati ćemo mogućnost našim stvarno kvalitetnim kandidatima koji su izvrstan spoj iskustva, spoj mladosti, spoj dokazanih, angažiranih ljudi u profesionalnom i u političkom smislu. Vidim da su reakcije i na liste kandidata i na glavne smjernice programa uglavnom pozitivne. Očekujem angažiranu kampanju, u svim izbornim jedinicama. Optimističan sam, mislim da smo se vrlo brzo konsolidirali i da HDZ, zajedno s partnerima, u ove izbore ide na pobjedu', kazao je nakon sastanka Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zamalo ostao bez glasa Plenković u zanosu komentirao rezultate istraživanja Dnevnika Nove TV: "Pokažimo svima tko je najveća stranka u Hrvatskoj'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

Vrh stranke je, pojasnio je, kandidatima izložio osnovne smjernice te na koji način spojiti aktivnosti kampanje na nacionalnoj razini s aktivnostima na razini izbornih jedinica.

'Naglasili smo povezanost ovih izbora s predstojećim izborima koji će biti 19. svibnja 2017. godine. Želimo vidjeti tu vertikalnu povezanost između nacionalne kampanje i prioriteta u jedinicama područne i lokalne samouprave. Bilo je tu detalja oko korištenja društvenih mreža, kako da imamo koherentniji i vizualni identitet i ključne kapitalne poruke. Od našeg slogana 'Vjerodostojno' koji mislim da pogađa upravo ono što ja želim da HDZ bude i kada je riječ o sadržaju i kada je riječ o ljudima koji će provesti program', kazao je Plenković te dodao kako nije bilo napraviti pojedine izborne liste jer su kao velika stranka imali ogroman broj kandidata.

Na sastanak ipak, nisu došli svi. Nije bilo primjerice, Ivana Šukera, a ni Darka MIlinovića.

'Ne samo oni. Ispričalo se sve skupa oko 14-15 kandidata zbog drugih obaveza ili činjenice da su bili na godišnjem odmoru. Za to imamo razumijevanja, a važno je da su svi upoznati s temeljnim smjernicama programa, da će ga kvalitetno znati artikulirati u kampanji na lokalnoj razini i da će se voditi jedna korektna kampanja s obzirom na preferencijalne glasove u okviru lista i kandidata HDZ-a', kazao je Plenković.

Predsjednik HDZ-a je kazao i kako je spreman na sučeljavanja s političkim protivnicima.

'Niz je medijskih kuća koje su nam poslale upit za sučeljavanje. Mi ćemo to analizirati i vidjeti što je najprimjerenije, tko se još misli odazvati i na koji način će to pridonijeti kvalitetnoj raspravi. Ja mislim da sam ja, kao novi predsjednik HDZ-a pokazao i otvorenost i spremnost da i prije formalnog početka izborne kampanje napravim jedan iskorak koji nije napravilo čak troje predsjednika HDZ-a. Mislim da je to jako dobro i da je to bilo korisno za hrvatsku javnost. Bit će brojnih sučeljavanja na kojima će sudjelovati i drugi kandidati na listama', najavio je Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene