Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u subotu u Orašju u Bosni i Hercegovini kako mu se čini da porez na nekretnine oko čije primjene traju prijepori u hrvatskom društvu, nije dovoljno raspravljen u hrvatskoj javnosti, ali kako odluka kojom se taj porez uvodi i dalje stoji.


"Ostajem pri onome što sam rekao. Činjenica je da je taj porez donesen u okviru zakona o lokalnim porezima ali čini mi se da nismo tu temu dovoljno dobro iskomunicirali prema hrvatskoj javnosti. Ta odluka i dalje stoji, a ono što treba je da ćemo sve ono što bude trebalo popraviti i modicifirati, imati malo argumentiranih stajališta i vidjeti nakon toga kako dalje", izjavio je novinarima premijer Andrej  Plenković odgovarajući na pitanje novinara je li vlada odustala ili odgađa primjenu poreza na nekretnine.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović o odgovoru DORH-a na kritike: ''Na koga se odnosi? Na Batmana. Pa na Plenkovića se odnosi, ne treba razbijati glavu time'' Andrej Plenković Plenković oštro o DORH-u: ''Ne znam kako tako lakonski znaju da informacije ne cure od njih. Pa nije ovo prvi takav slučaj''

Premijer Plenković u Orašju je bio nazočan svečanosti otvorenja 22. Dana hrvatskog filma, a prethodno je tijekom dana posjetio Žepče i Tuzlu.(Hina)