Premijer Andrej Plenković (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Premijer Andrej Plenković (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u subotu u Orašju u Bosni i Hercegovini kako mu se čini da porez na nekretnine oko čije primjene traju prijepori u hrvatskom društvu, nije dovoljno raspravljen u hrvatskoj javnosti, ali kako odluka kojom se taj porez uvodi i dalje stoji.


"Ostajem pri onome što sam rekao. Činjenica je da je taj porez donesen u okviru zakona o lokalnim porezima ali čini mi se da nismo tu temu dovoljno dobro iskomunicirali prema hrvatskoj javnosti. Ta odluka i dalje stoji, a ono što treba je da ćemo sve ono što bude trebalo popraviti i modicifirati, imati malo argumentiranih stajališta i vidjeti nakon toga kako dalje", izjavio je novinarima premijer Andrej  Plenković odgovarajući na pitanje novinara je li vlada odustala ili odgađa primjenu poreza na nekretnine.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković o Pavelićevoj fotografiji (Foto: Dnevnik.hr) Premijer Andrej Plenković komentirao Pavelićevu fotografiju u Kuščevićevoj kući: ''Nisam mogao vjerovati'' Milan Kujundžić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Kujundžić nakon premijerove packe: "Nitko mene nije lupio po prstima niti se ja svrstavam igdje. Ja sam Hrvat". Divjak: "Bilo je baš simpatično!"

Premijer Plenković u Orašju je bio nazočan svečanosti otvorenja 22. Dana hrvatskog filma, a prethodno je tijekom dana posjetio Žepče i Tuzlu.(Hina)