Riječko brodogradilište 3. maj, koje je još uvijek u vlasništvu Uljanik grupe, posjetio je premijer Andrej Plenković u pratnji ministara Horvata, Butkovića i Bošnjakovića. U razgovorima s upravom, na čelu s direktorom Edijem Kučanom, raspravljalo se o načinima spašavanja tog škvera.

Galerija


Prošli je tjedan sutkinja trgovačkog suda u Rijeci odgodila odluku o stečaju, a Vlada je na posljednjoj sjednici prije ljetnog odmora odlučila probati pomoći toj tvrtki. Koliko je važan problem 3. maja, pokazalo se i u utorakm kada se sastanak koji je predviđen da će trajati najviše sat vremena, odužio na više od dva sata.

Vezani članci Andrej Plenković Kavu za van možemo dobiti i u kafiću! Plenković objavio što se još otvara od ponedjeljka: ''Signal popuštanja, ali uz veliku dozu opreza'' Premijer Andrej Plenković i Mislav Bago Plenković otkrio detalje mogućeg popuštanja mjera: "Na stolu su coffee to go i sport"

''U svakom slučaju, ono što smo čuli od gospodina Kučana je ohrabrujuće. Vidim da je visok stupanj motiviranosti i uprave, društva, naravno i radnika 3. maja, da ponovno krenu dovršiti narudžbe koje su ovdje u brodogradilištu, ali isto tako i drugu fazu, a to je da se napravi plan koji će omogućiti i deblokadu računa'', rekao je premijer nakon sastanka.

U Uljaniku su zadovoljni što Vlada želi pomoći 3. maju, ali žele da se i na pulsko brodogradilište primjenjuju ista pravila kao i na ostala hrvatska brodogradilišta.

Sindikalisti Uljanika izrazili su na konferenciji za novinare u Puli nezadovoljstvo načinom na koji se Vlada tijekom posljednjih godinu i pol dana odnosi prema Uljaniku. ''Godinu dana od kada smo mi bili na Markovu trgu i tražili od premijera da poduzme mjere, ukazali smo na problem u Uljaniku i 3. maju, tražili da se problem riješi i dobili obećanje premijera da će biti pozitivno riješeno. Godinu dana trebalo je premijeru da on donese zajedno s Vladom odluku da će spasiti 3. maj. Znači, ne Uljanik, 3. maj'', rekao je Boris Cerovac, predsjednik Jadranskog sindikata.