Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je u četvrtak u Dubrovniku rekao kako će se idući tjedan u Bruxellesu održati svečana ceremonija na kojoj će biti službeno potvrđeno da Europska unija sufinancira izgradnju Pelješkog mosta.


Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je u Dubrovniku na druženju s građanima dao potporu HDZ-ovim kandidatima - za gradonačelnika Mati Frankoviću i za župana dubrovačko-neretvanskog Nikoli Dobroslaviću.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o Laucu: "Imao je objavu koja spada u politikanstvo, a ne u stručno savjetovanje" Mario Banožić Ministar Banožić odgovorio Predsjedniku: "Milanović mi ne može ništa zabraniti, može raditi scene, kao u Požegi..."

"U priči s izgradnjom Pelješkog mosta zapažena su nastojanja i Mate Frankovića, a naročito župana Nikole Dobroslavića", istaknuo je Plenković.

Odgovarajući na novinarska pitanja o imenovanju ministara, mogućim parlamentarnim izbore i preslagivanju većine u Saboru odgovorio kako će se o svemu oglasiti nakon drugog kruga lokalnih izbora, a isti odgovor je dao i na pitanje o neslužbenim informacijama kako je postignut dogovor s HNS-om.

Franković: Golf na Srđu ovisi o Studiji utjecaja na okoliš

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković rekao je kako se projekt golfa na Srđu neće dogoditi ako Studija utjecaja na okoliš pokaže da je štetan. ''Vrlo je jasno, ako Studija pokaže da je projekt štetan za okoliš do njega nikada neće doći. Ako se pokaže da je prihvatljiv, dogodit će se u obliku u kojem je prihvatljiv'', rekao je Franković.

U mandatu će, kako je rekao, staviti naglasak na povlačenje sredstava iz EU fondova kako bi se riješila ključna infrastrukturna pitanja poput vodoopskrbe, kanalizacijske mreže i povećanja standarda u predškolskom odgoju i školstvu.

Franković je također rekao kako je brojne kruzere koji uplovljavanju u Dubrovnik nužno disperzirati kroz dane u tjednu.

Dobroslavić: EU sufinanciranje izgradnje Pelješkog mosta kruna napora u povezivanju juga Hrvatske s ostatkom RH

Kandidat HDZ-a za župana Nikola Dobroslavić je rekao kako današnja potvrda povjerenice za regionalnu politiku EK Corine Cretu, o dovršetku procedura EK za sufinanciranje izgradnje Pelješkog mosta nije predizborna, već da je riječ o kruni napora u povezivanju juga Hrvatske s ostatkom Republike Hrvatske.

Doboroslavić je također rekao da će u sljedećem mandatu smanjiti velike razlike u standardu u najjužnijoj županiji, a naglasio je i kako je veliki dio posla na jedinicama lokalne samouprave.

''Mi imamo sveobuhvatan program koji pokriva cijelu županiju. Na svim područjima imamo temeljnu zadaću smanjivanja razlika. Imamo alate za to, ali jedinice lokalne samouprave moraju to pratiti'', rekao je Dobroslavić. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju